INFO GRAD KIKINDA, 8. septembar

Danas je petak, 8. septembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 9 do 11 sati bez struje će biti potrošači u Ulici Jovana Popovića u Bikaču, od Petefi Šandora prema Bašaidu. U ponedeljak, od 8 do 9 časova struju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Braće Opsenice, od Braće Domazet do Polita Desančića, i Polita Desančića, od Žarka Zrenjanina do Sonje Marinković. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došao je 71 potencijalni davalac, od kojih je 61 dao dragocenu tečnost. Među davaocima bilo je 8 dama i 4 osobe koje su prvi put dale krv. Naredna redovna akcija u Crvenom krstu zakazana je za 18. septembar. 

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Javni poziv za učešće direktnih korsinika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Kikinde trajaće do utroška sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027. godine. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Uslužnog centra, kao i na sajtu grada Prijave se predaju na šalteru broj 2 ili se šalju poštom preporučeno. 

Besplatni dermatološki pregledi u seoskim ambulantama:

U saradnji sa Domom zdravlja i Gradskom upravom, Udruženje dermatovenerologa Srbije će u subotu, 9. septembra obavljati besplatne preventivne dermatološke preglede u tri seoske ambulante na teritoriji našeg grada. Građani mogu doći na pregled bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu kod sebe ili ne, kao i bez obzira na mesto stanovanja. Pregledi će se obavljati od 10 do 12 časova u Mokrinu, a od 12.30 do 14.30 u Bašaidu i Banatskom Velikom Selu. Besplatne preglede obaviće dr Danica Tiodorović, dr Tatjana Roš, dr Miroslav Dinić i dr Tatjana Radević. 

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Mamutfest:

Mamutfest, tradicionalna manifestacija za decu i celu porodicu biće svečano otvorena u subotu, 9. septembra sa početkom u 11 sati u Narodnom muzeju. Posetioci će tokom celodnevnog programa moći da pogledaju više interesantnih izložbi i pozorišnu predstavu, kao i da učestvuju u edukativnim, kreativnim i interaktivnim radionicama.

Dan Sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca:

U ponedeljak, 11. septembra sa početkom u 10 sati na Trgu, Odeljenje za vanredne situacije će taktičko-tehničkim zborom obeležiti Dan Sektora za vanredne situacije i slavu vatrogasaca spasilaca. Biće izvedena pokazna vežba gašenja požara penom, a na zboru će biti izložen i deo opreme i vozila vatrogasaca spasilaca. Pod sloganom „Budi i ti heroj“, od 10 do 13 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, biće organizoavan akcija dobrovoljnog davanja krvi u transfuziomobilu. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ organizuje u septembru i oktobru besplatne časove joge, koji će biti održani u Kulturnom centru, ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Sport:

U 5. kolu Srpske lige Vojvodina, OFK Kikinda će u subotu na svom stadionu igrati protiv „Naftagasa“ iz Elemira. U Vojvođanskoj ligi Istok, igraće se dva lokalna derbija; u subotu će se u Banatskom Velikom Selu sastati „Kozara“ i ruskoselska „Crvena zvezda“, dok će u nedelju na Vašarištu igrati ŽAK i kozaračka „Sloboda“. Sve utakmice počinju u 16 sati. 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32. 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalna temperatura u Kikindi biće 30 stepeni. 

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa srčanim tegobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom.

error: Content is protected !!