INFO GRAD KIKINDA, 7. jun

Danas je petak, 7. jun

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, do ponedeljka, 10. juna 6 kontejnera biće u Kumanovskoj ulici, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, u ponedeljak i utorak 6 kontejnera biće postavljeno u Kraljevića Marka, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, u utorak, 11. i u sredu, 12. juna: po dva kontejnera biće u Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i u Kumanovskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, u sredu, 12. i četvrtak, 13. juna: 4 kontejnera biće u Distričkoj, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva na uglu sa Mokrinskim drumom; u četvrtak, 13. i petak, 14. juna: po 3 kontejnera biće u ulicama Feješ Klare i Milana Sivčeva, a od petka, 14. do ponedeljka, 17. juna: 2 kontejnera biće u Ulici Slobodanke Acigan, jedan u Nićifora Brandića, a tri u Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. 

Do utorka, 11. juna kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Rade Budurina i Nikole Tesle, ugao Đure Jakšića i Nikole Tesle i ugao Đure Jakšića i Raše Lazarevića. Akcija se u sredu, 12. juna nastavlja u Sajanu. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji raskrsnice Jovana Jovanovća Zmaja i Partizanske, postavljanja cevi za instalaciju budućeg semafora kao i radova na atmosferskoj kanalizaciji, do ponedeljka, 17. juna na snazi će biti obustava saobraćaja u Partizanskoj, od “Žabice” do Miloša Ostojina, i u Jovana Jovanovića Zmaja, od Petefi Šandora do Bašaidskog druma. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom. Apeluje se na vozače da prilagode svoju vožnju stanju na putu i koriste alternativne pravce. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Zbog zatvaranja dela ulice Jovana Jovanovića Zmaja, stajalište Autoprevoza u Mikronaselju će do 17. juna biti u Svetosavskoj ulici, kod restorana „Belavila“, i u odlasku i u povratku. 

Istorijski arhiv:

Danas će u holu Istorijskog arhiva, sa početkom u 18 časova biti otvorena izložba „Kikindski izbori“. Izložba obrađuje lokalne izbore u Kikindi od obnove višestranačja, odnosno od prvih izbora 1992. godine, pa do onih održanih 2020. godine. Postavku čini propagandni materijal (plakati, flajeri, leci, brošure) koji se čuva u zbirci u Arhivu. Autori izložbe su Srđan Sivčev i Nikola Radosavčev.

Junski bazar:

Prodajna izložba cveća i sadnog materijala, kao i bazar na kojem će lokalni proizvođači izložiti različite proizvode, biće organizovani u subotu, 8. juna na Trgu, u periodu od 10 do 17 sati.

Narodni muzej:

U subotu, 8. juna sa početkom u 18 sati, u sklopu izložbe „Više od slike“, u Narodnom muzeju će biti organizovana likovna radionica za odrasle (starije od 30 godina). Radionicu će voditi Katarina Dragin, muzejski edukator i autor izložbe. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera Kikinda, Čoka i Novi Kneževac obaveštava članove i ostale građane da je sklopila sporazum o saradnji sa hotelom „Park“ u Ivanjici. Svi zainteresovani mogu po veoma povoljnim uslovima da borave u hotelu na bazi punog pansiona sa korišćenjem spa centra. Sva obaveštenja se mogu dobiti na brojeve: 0230 422 960 ili 060 700 7328 (za Kikindu), 063 335 647 (za Čoku) i 064 577 50 15 (za Novi Kneževac i Đalu). 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Svim hroničnim bolesnicima savetuje se pridržavanje saveta lekara i redovno uzimanje terapije. Glavobolјa i poremećaj sna su mogući kao meteoropatske reakcije.

error: Content is protected !!