INFO GRAD KIKINDA, 5. februar

Danas je ponedeljak, 5. februar

 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u kikindskom porodilištu rođene su tri bebe. Kako saznajemo od zaposlenih na Ginekološko-porođajnom odeljenju, na svet su došli dva dečaka i jedna devojčica. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 8. februara, od 8.30 do 13 sati u Crvenom krstu će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Rok za zamenu oružanih listova do 5. marta:

Policijska uprava Kikinda podseća vlasnike oružja da je rok za zamenu starih oružanih isprava novim 5. mart. Osim kontrole policije, neophodno je i lekarsko uverenje. 

Uvođenje u vojnu evidenciju do 29. februara:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2006. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1994. do 2005. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, do 29. februara. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. Lice koje se uvodi u evidenciju treba da pokaže ličnu kartu na uvid, a ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili Uverenjem o državljanstvu. Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije. Neodazivanje opštem pozivu povlači odgovornost u skladu sa Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Tribina „Konflikti u porodici i poremećaji ponašanja učenika u školskom okruženju“:

Grad Kikinda i Centar za stručno usavršavanje u utorak, 6. februara sa početkom u 18 sati u svečanoj sali Gradske kuće organizuju tribinu na temu „Konflikti u porodici i poremećaji ponašanja učenika u školskom okruženju“. Realizatorke tribine su Tatjana Božić, magistar defektoloških nauka, i Danijela Ivanovski, diplomirni pedagog. Cilj programa je unapređivanje pedagoških i psiholoških znanja zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama u radu sa učenicima koji ispoljavaju poremećaje u ponašanju i saradnja sa njihovim porodicama. Tribini mogu prisustvovati zaposleni u obrazovno-vaspitnim ustanovama i roditelji, kao i zainteresovani učenici. Ulaz je besplatan, a zbog ograničenog broja mesta obavezna je prijava na [email protected]

Humanitarni koncert benda „Feniks“:

Mladi kikindski bend „Feniks“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Kulturnim centrom, OŠ „Žarko Zrenjanin“, Tehničkom školom i Udruženjem žena „Orhideja“ iz Velikog Sela, organizovao je proteklog vikenda humanitarni koncert. Prikupljena sredstva, u iznosu od 435 hiljada dinara, namenjena su lečenju jednog dečaka iz Kikinde. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava članove da počinje sklapanje ugovora za nabavku ogrevnog drveta za zimu 2024/2025. godinu, kao i prijavljivanje za letovanje u Igalu. Sve informacije mogu se dobiti u kancelariji sindikata, u Nemanjinoj ulici broj 1, ili ako pozovete: 422 960 ili 503 153. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u utorak, 6. februara biće predstava „Smrt čoveka na Balkanu“, rađena po istoimenom filmu. Početak je u 20 sati. 

Dramske radionice u Kulturnom centru:

U nedelju, 11. februara u Kulturnom centru počinju dramske radionice, namenjene učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima, koje će voditi mladi glumac Stefan Ostojić. Zainteresovani informacije mogu dobiti ako pozovu: 065 23 43 510. 

VŠSSOV:

Povodom 70 godina postojanja i rada, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u našem gradu raspisala je literarni konkurs na temu „Dete“, pod sloganom Ljubivoja Ršumovića „Dete treba da posmatraš, al’ mu nemoj na put stati, što ga pre čovekom smatraš, pre će čovek i postati.“ Pozivaju se studenti, vaspitači i deca predškolskog uzrasta da učestvuju na konkursu u različitim kategorijama stvaralaštva za decu: pesma, priča i slikovnica. Jedan autor može da učestvuje sa više radova u različitim kategorijama, a konkurs je otvoren do 20. februara. Žiri će proglasiti i nagraditi prva tri mesta u svakoj kategoriji. Najuspešniji radovi biće objavljeni u studentskom listu „Studentska bajka“. Radovi se šalju elektronskim putem na imejl: [email protected]

Sport:

U 12. kolu Super B lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili su u hali „Jezero“ od subotičkog „Spartaka“, rezultatom 21:20. I pored poraza, Kikinđani su zadržali lidersku poziciju na tabeli. Narednog vikenda igraće u Sivcu protiv istoimene ekipe. 

Vreme: 

Vedro sa periodični naoblačenjem i tempearturom iznad proseka za prvu polovinu februara. U Kikindi u najtoplijem delu dana do 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Oprez se ipak savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dalјim porastom temperature vazduha.

error: Content is protected !!