INFO GRAD KIKINDA, 4. septembar

Danas je ponedeljak, 4. septembar

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 12 časova struju neće imati potrošači u Srbobranskoj ulici, od Marka Miljanova do Omladinske. U utorak 5. septembra, od 8.30 do 9.30 bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Mišića, od Moravske do Prizrenske, i Moravska, od Vojvode Mišića do Nikole Francuskog, od 10.30 do 11.30 parna strana Albertove, Miloša Crnjanskog do Kiš Mihalja, a od 9 do 13 časova u Banatskom Velikom Selu, od parka prema Nakovu, i Put za Banatsko Veliko Selo, prema Nakovu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak, 7. septembra u Crvenom krstu, od 8.30 do 13 sati. 

Đačke legitimacije:

Obaveštavaju se učenici srednjih škola da je počela izrada đačkih legitimacija za prevoz đaka prevozom „Autoprevoza“. Za izradu je potrebna potvrda iz škole i dve fotografije. Cena izrade je 300 din.

Udruženje penzionera Kikinda:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je po najpovoljnijim uslovima obezbedilo boravak u banjama za oporavak, rehabilitaciju i lečenje penzionera, uz mogućnost plaćanja na rate. Telefoni za informacije: 0230 421 442 i 063 539 148, a možete se obratiti i lično u Udruženju penzionera Kikinda, Vojvode Putnika 37. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ organizovaće i u septembru i oktobru besplatne časove joge, koji će biti održani u Kulturnom centru, ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Rok za prijavljivanje je 11. septembar. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Sport:

U Srpskoj ligi Vojvodina, OFK „Kikinda“ je prekinuo niz pobeda, izgubivši u Kuli od „Hajduka“ sa 2:1. U Vojvođanskoj ligi Istok, velikoselska „Kozara“ pobedila je rezultatom 2:1 „Jedinstvo“ na gostovanju u Banatskom Karađorđevu, kozaračka „Sloboda“ je na svom stadionu igrala nerešeno 1:1 sa „Budućnosti“ iz Srpske Crnje, dok je u lokalnom derbiju u Ruskom Selu „Crvena zvezda“ savladala ŽAK sa 2:0.

Vreme:

Pretežno sunčano, maksimalna temperatura u Kikindi biće 26 stepeni. Slično vreme i narednih dana, uz porast dnevne temperature. 

Bioprognoza: 

Pobolјšanje biometeorološke situacije pogodovaće većini hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i mentalnim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i zglobovima. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!