INFO GRAD KIKINDA, 3. novembar

Danas je petak, 3. novembar

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Iđošu: Jovana Đurđulova, Žarka Zrenjanina, Svetozara Miletića, od Svetosavske do Hajduk Veljkove, Nikole Francuskog, od Svetosavske do polovine ulice, Laze Kostića i Svetosavska, od Đure Jakšića prema Sajanu. Takođe danas, od 9 do 14 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Bašaidu: Vojice Kneževića, Jove Jurišina, Branislava Nušića, od Branka Radičevića do Rade Mikalačkog, Branka Radičevića, od Jove Jurišina do Branislava Nušića, i Vojvođanska, od Žarka Zrenjanina prema Melencima, a od 10 do 12 sati bez struje će biti sledeće ulice u Kikindi: Svetozara Miletića, od Čanadske do Dušana Vasiljeva, Svetozara Miletića brojevi 56 i 58, Đure Jakšića, od Čanadske do Dušana Vasiljeva, Čanadska, od Svetozara Miletića do Braće Bogaroški, i Braće Bogaroški, od polovine do Save Tekelije. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju kaciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 57 potencijalnih davalaca, od kojih su 52 dala krv. Naredna akcija zakazana je za ponedeljak, 13. novembar. 

Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta:

Gradska uprava obaveštava javnost da je raspisan javni oglas za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Kikinde. Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko veb aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja, koja se nalazi na internet stranici Uprave za poljoprivredno zemljište Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije u aplikaciji je do 9. novembra do 15 sati. Otvaranje ponuda zakazano je za 17. novembar u 12 časova. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Naš sugrađanin Aleksandar Mitrevski danas će u Udruženju penzionera Kikinda predstaviti svoju knjigu „Muzički život Velike Kikinde kroz napise u lokalnoj štampi od 1928. do 1941. godine“. O knjizi će osim autora govoriti i Milana Bajkin iz Narodne bilioteke „Jovan Popović“. Učesnici muzičkog dela programa su: Lara Balaban (sopran), Boris Škapik (klavir) i KUD „Sunčana jesen“. Početak promocije zakazan je za 18 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Sovembar u konkurenicji za „Turistički cvet“: 

Tursitička organizacija Srbije i ove godine dodeljuje najviše priznanje u turizmu u našoj zemlji, nagradu „Turistički cvet“. U konkurenciji turističkih manifestacija, kao i prošle godine nominovan je kikindski „Sovembar“. Na sajtu Turistički cvet možete glasati do 7. novembra. 

Kulturni centar:

Promocija romana Uroša Mikulića „U raljama smrti“ biće održana danas u Kulturnom centru, sa početkom u 15 sati i 45 minuta. O knjizi će osim autora govoriti i pesnik i umetnik Goran Novakov. 

Galerija „Tera“:

Danas sa početkom u 19 sati u Galeriji „Tera“ biće otvorena izložba Nemanje Milenkovića, pod nazivom „Jedna od mnogih priča o nestajanju“. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti predstava „Kovači“. Početak je u 20 časova. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom i najvišom temperaturom do 19 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje i smanjena fizička aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

error: Content is protected !!