INFO GRAD KIKINDA, 3. april

Danas je sreda, 3. april

 

Prekid u vodosnabdevanju:

Zbog radova na prevezivanju priključka za novi ritejl park, danas će od 9 do 12 časova doći do povremenog prekida u vodosnabdevanu u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Partizanske, i u Ulici Mihajla Pupina, od Jovana Jovanovića Zmaja do Uglješe Terzina.

Tretman suzbijanja krpelja:

U četvrtak, 4. aprila u preprodnevnim satima, biće izvršen tretman suzbijanja krpelja insekticidom ICON 10 CS. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele, pa se upozoravaju pčelari da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Tretmani će se obavljati na sledećim lokacijama u našem gradu: gradski Trg (zelene površine), potez od Vatrogasnog doma do Mokrinskog groblja, igralište u Ulici Slobodanke Acigan, Veliki park, SC „Jezero“, Staro jezero, zelene površine u naselju Nikole Francuskog, Baninijevo igralište, potez Vodice, Kvantaš, Dečje igralište u A naselju, Eko staza, šetalište za pse, Mikronaselje, Stočna pijaca, Migrantski centar, prostor u Ulici Danila Kosića, Muzej „Tera“, prilaz naselju Strelište, naselje ŽNR, Peskara, Simićev salaš i vašarište Bašaid. U slučaju neadekvatnih vremenskih uslova (kiša i jak vetar), tretmani će biti izvedeni sledećeg dana. Radove će izvoditi novosadska „Ciklonizacija“. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u petak, 5. aprila od 8.30 do 9.30 bez struje će biti potrošači u Ulici Svetozara Markovića u Bašaidu, od Jovana Jovanovića Zmaja do Svetozara Miletića, a od 10 do 11 sati u Rade Mikalačkog, od Svetozara Markovića do Branislava Nušića. Istog dana, bez struje će biti i korisnici u Kikindi, i to od 11 do 12 sati u Moravskoj, od Nemanjine do Srbobranske, i u Nemanjinoj, od Moravske do Partizanske, a od 12 do 13 sati deo Banatske ulice, od stubne trafostanice do broja 51. 

Bojevo gađanje od 8. do 30. aprila:

Policijski službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu „Crna Bara“ izvodiće bojevo gađanje od 8. do 30. aprila, u vremenu od 8 do 16 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, apelujemo na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta.

Crveni krst Kikinda:

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, u petak, 5. aprila sa početkom u 17 časova, Crveni krst Kikinda će organizovati tradicionalno kviz-takmičenje „Šta znaš o zdravlju“, za kategorije osnovaca i srednjoškolaca. Prvoplasirani učenici u obe kategorije će predstavljati naš grad na Pokrajinskoj smotri znanja 11. aprila u Novom Sadu.

U ponedeljak 8. aprila, u vremenu od 9 do 11 časova u prostorijama Crvenog krsta, u saradnji sa kikindskim Domom zdravlja, biće organizovana akcija kontrole zdravlja. Svi sugrađani koji to žele, moći će da prekontrolišu nivo krvnog pritiska i šećera u krvi. Istog dana, od 8.30 do 13 sati, biće organizovana i prva ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda će u četvrtak, 4. aprila sa početkom u 11 sati u sportskoj sali „Partizan“ organizovati Sajam zapošljavanja. Na sajmu će 25 poslodavaca ponuditi oko 380 radnih mesta. U ponudi su pozicije za tražioce zaposlenja sa visokom i srednjom stručnom spremom, a veliki broj slobodnih poslova biće i za lica bez kvalifikacija. Tražioci zaposlenja sa srednjom stručnom spremom moći će da konkurišu za poslove prodavca, vozača, šivača, komunalnog radnika, konditora, livca-kalupara, CNC operatera, agenata osiguranja, konobara, kuvara, pekara, magacinera, mesara i administrativnog radnika, dok će kandidati sa visokom stručnom spremom moći da konkurišu za radna mesta mašinskog i inženjera elektrotehnike. 

Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu:

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu otvoren je do 4. aprila. Na osnovnim akademskim studijama biće mesta za 85 kandidata, na strukovnim za 30, na računarstvu i informatici 20, a na forenzičkom inženjerstvu za 10 kandidata. Više o uslovima konkursa na kpu.edu.rs.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“, u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom Bašaid, u petak, 5. aprila sa početkom u 11 sati organizuje manifestaciju „Aprilijada“, koja je posvećena deci i humoru. Gosti će biti Goran Novakov, Desanka Ristić, autori najboljih radova na literarnom konkursu i mlađa grupa KUD-a Bašaid.

Sport:

U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva u Super B ligi, rukometaši „Kikinde Grindeks“ će u četvrtak, 4. aprila sa početkom u 20 sati u hali SC „Jezero“ igrati protiv „Sinđelića“. Kikinđani zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 33 boda, koliko ima i prvoplasirana „Kolubara“, s tim što lazarevački tim ima bolju gol razliku. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim periodima. Maksimalna temperatura u Kikindi biće 20 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele osobe, izuzev srčanih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe.

error: Content is protected !!