INFO GRAD KIKINDA, 26. februar

Danas je ponedeljak, 26. februar

Hiper-hlorisanje vodovodne mreže:

U okviru pripreme za puštanje fabrike vode u rad, JP „Kikinda“ će danas vršiti ispiranje vodovodne mreže u I i II rejonu, u utorak, 27. februara u centru grada, a u sredu u III i IV rejonu. Mole se građani da ukoliko osete pojačan miris hlora ili primete zamućenje vode na točećim mestima u svom domaćinstvu, ispuste određenu količinu vode pre upotrebe kako bi se izvršilo ispiranje kućne instalacije. Za sve dodatne informacije obratite se pozivnom centru na broj 422-760 i 062/88 44 888. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 29. februara, od 8.30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Rok za zamenu oružanih listova do 5. marta:

PU Kikinda podseća vlasnike oružja, koji nisu izvršili zamenu starih obrazaca oružanih listova za oružane listove sa čipom, da su u obavezi da to učine do 5. marta. Takođe, apeluje se na građane da koriste mogućnost elektronskog zakazivanja termina za izradu dokumenata, putem E uprave, kao i uslugu onlajn zamene vozačke dozvole.

Uvođenje u vojnu evidenciju do 29. februara:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2006. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1994. do 2005. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, do 29. februara. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. Lice koje se uvodi u evidenciju treba da pokaže ličnu kartu na uvid, a ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili Uverenjem o državljanstvu. Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije. Neodazivanje opštem pozivu povlači odgovornost u skladu sa Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Gradsko udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je obezbedilo ogrev za narednu zimu po povoljnim uslovima. Cena kubika drva je 10 hiljada dinara, dok ugalj Stanari košta 19 hiljada dinara po toni. Plaćanje je do 31. decembra ove godine. Prijave se primaju ponedeljkom, sredom i petkom u prostorijama Udruženja, od 9 do 12 sati. Dodatne infromacije mogu se dobiti na broj: 421 442. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u utorak, 27. februara biće gostujuća predstava „Ljubinko i Desanka“, zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“. Početak je u 20 sati. 

Narodni muzej:

Izložba o znamenitom sugrađaninu Đorđu Radaku otvorena je u Muzeju do 29. februara. Poslednje izvođenje muzejskog teatra „Ja sam Đoka Radak, Kikinđanin“, glumca Slavoljuba Matića, zakazano je za utorak, 27. februar u 18 sati. Zbog ograničenog broja mesta neophodne su prijave na [email protected] ili na broj: 062 270 195. 

Škola jahanja:

Kikindsko konjičko udruženje nastavlja sa realizacijom škole jahanja, u koju su dobrodošli zainteresovani svih uzrasta. Časovi se organizuju vikendom od 10 do 15 sati, a trening možete zakazati na broj 069 435 06 80. 

Sport:

U 16. kolu Super B lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ i „Kolubare“ iz Lazarevca igrali su  nerešeno 27:27 (16:16). Za igrača utakmice proglašen je golman domaćeg tima Slavko Miškov.

Vreme: 

Danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i natprosečno toplo za ovo doba godine, s najnižom temperaturom od 6 do 10, a najvišom od 16 do 20 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih. Oprez se svetuje mentalno nestabilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti i razdražlјivosti.

error: Content is protected !!