INFO GRAD KIKINDA, 26. april

Danas je sreda, 26. april

 

Isključenje struje:
 
Zbog planiranih radova na elektirčnoj mreži danas od 9 do 13 sati bez struje će ostati celi Novi Kozarci, celo Rusko Selo i polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima. U četvrtak 27. aprila, od 9 do 13 časova, bez struje će ostati celo selo Sajan. U petak, 28. aprila bez struje će ostati celo selo Novi Kozarci u periodu od 9 do 11 sati, a Nakovo od 9 do 13 časova.
 
Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 6 kontejnera biće u Ulici Miloša Ostojina, od Vuka Karadžića do Partizanske, danas i u četvrtak 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Bašaidskog druma, u četvrtak i petak: po dva kontejnera biće u Ulici Šumice i u Mikronaselju na ulasku iz Partizanske ulice, a po jedan u Mirkonaselju na početku Josifa Pančića i u Ulici Braće Tatić, a od petka do utorka, 2. maja po tri kontejnera biće postavljena u ulicama Braće Tatić i Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina. 

JP „Toplana“: 

JP „Toplana“ obaveštava korisnike daljinskog grejanja da će, zbog nižih temperatura, vršiti isporuku toplotne energije danas i u četvrtak u prepodnevnim i popodnevnim satima, a u petak samo u prepodnevnim časovima. Stručne službe JP „Toplana“ će pratiti dalji razvoj vremenskih prilika i prema njima formirati grejne dane. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u četvrtak, 27. aprila u prostorijama Crvenog krsta. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 časova. 

Poljoprivredna stručna služba:

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava poljoprivredne proizvođače koji još uvek nisu podneli zahtev za subvencije po hektaru da se zahtevi podnose onlajn preko aplikacije e-podsticaji, do 31. maja. Zahtevi za krave za uzgoj teladi za tov se podnose do 10. maja,  za kvalitetna priplodna grla do 18, a za  tov junadi, svinja, jaganjadi i jaradi do 22. maja. Proizvođači koji nisu u mogućnosti da sami podnesu zahtev mogu se obratiti Poljoprivrednoj stručnoj službi, u Ulici Kralja Petra I 49. 

Kulturni centar:

Darko Tanasković, filolog orijentalista, univerzitetski profesor, književnik, diplomata i akademik, predstaviće svoju knjigu „Pusto tursko“ večeras sa početkom u 19 sati, u velikoj sali Kulturnog centra. 

VŠSSOV:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi u četvrtak, 27. aprila, od 12 do 14 časova organizuje Dan otvorenih vrata, za sve koji žele da u školskoj 2023/2024. godini upišu ovu školu. 

Narodna biblioteka:

Kikinđanin Nenad Piper predstaviće svoj književni prvenac, roman „Različiti ljudi“ u četvrtak, 27. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“, sa početkom u 19 časova. Pored autora o knjizi će govoriti pesnikinja Biljana Hukić. 

Narodni muzej:

Narodni muzej, Centar za stručno usavršavanje i Centar za promociju nauke u petak, 28. aprila od 17 do 19 sati na Trgu i u Muzeju organizuju radionicu „Tolingerova muzička avantura“. Zainteresovani će imati priliku da saznaju ko je bio Robert Tolinger, gde se nekada sviralo i plesalo, kako se zvao prvi muzički časopis u gradu i još mnogo toga. 

Narodno pozorište:

Predstava „Oblaci“, o pesniku Dušanu Vasiljevu, biće premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 28. aprila, sa početkom u 20 sati. 

Istorijski arhiv:

Izložba pod nazivom „Stara i retka knjiga u biblioteci Istorijskog arhiva Kikinda“ biće otvorena u petak, 28. aprila u holu ove ustanove, sa početkom u 18 časova. Autori izložbe su Srđan Sivčev i Nikola Radosavčev. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi biće 16 stepeni. 

Bioprognoza: 

Hroničnim bolesnicima i meteoropatama se savetuje oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Najizraženije tegobe mogu osetititi astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i pospanosti. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju. 

error: Content is protected !!