INFO GRAD KIKINDA, 24. mart

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je petak, 24. mart

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u Crvenom krstu, došlo je 85 potencijalnih davalaca, od kojih je 75 dalo dragocenu tečnost, a 10 je odbijeno iz medicinskih razloga. Među davaocima je bilo 10 dama, dok je prvi put krv dalo 8 osoba. Narednog meseca biće održane tri redovne akcije, 3, 11. i 27. aprila.

Obeležavanje godišnjice početka NATO agresije:

Danas će u našem gradu biti obeležene 24 godine od početka NATO agresije na SRJ. U 9.30 biće položeni venci u zgradi PU Kikinda, na spomen ploču poginulim pripadnicima posebnih jedinica policije, a sa početkom u 10 sati biće upriličen prigodan program kod spomen obeležja „Tuga“ na Trgu. 

Javni poziv za dodelu naknade troškova za vantelesnu oplodnju:

Grad Kikinda raspisao je Javni poziv za dodelu naknade troškova za vantelesnu oplodnju, koji nisu obuhvaćeni budžetom Republike Srbije, sa ciljem da se sredstva iz gradskog budžeta usmere ka snažnijoj podršci punoletnim i poslovno sposobnim parovima u rađanju potomstva, u svrhu povećanja nataliteta. Za ovu namenu biće izdvojeno 2 miliona dinara, a poziv je otvoren do utroška sredstava. Više o uslovima i proceduri podnošenja zahteva može se pročitati na kikinda.org.rs

HRV dijagnostika u Kikindi:

HRV dijagnostika, koja omogućava neinvazivnu metodu analize autonomnog nervnog sistema, dostupna je Kikinđanima svake subote od 9 do 14 časova, u specijalističkoj internističkoj ordinaciji „Blažić Diabet COR“, u Svetosaskoj ulici broj 43. Analiza je namenjena zdravim ljudima, koji osećaju hronični umor, slabost ili malaksalost, osobama koje boluju od hroničnih bolesti, kao i kod sportista, radi utvrđivanja forme, utreniranosti, oporavka i pravljenja plana treninga. Preglede obavlja dr Goran Abraham, a zakazivanje je radnim danima od 16 do 20 sati, na brojeve: 0230/437-734, 060/39 42 999 i 064/39 42 999. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „Budišini – priča o porodici kroz nekoliko portreta“, radionice u okviru kojih će učenici moći da se upoznaju sa porodičnim stablom i značajem porodice u formiranju identiteta, za osnovce će biti organizovane 28. marta od 11 do 15 časova, a za srednjoškolce u istom terminu 29. marta. Edukativna šetnja za odraslu publiku, koja će imati priliku da vidi nekadašnje kuće porodice Budišin, biće organizovana 30. marta, sa početkom u 17 sati. 

Teatar „Gusani u magli“:

U okviru vikend programa u Tetaru „Gusani u magli“, u subotu, 25. marta, u terminima od 18 i 20 sati biće prikazan film „Besnilo“, čiji je producent Kikinđanin Đorđe Đurišić. Ulaznica za programe je dobrovoljni prilog koji se stavlja u kutiju, od kojeg je polovina namenjena za nabavku audiometra za potrebe kikindske Bolnice, a ostatak za održavanje prostora Teatra. S obzirom na to da nema mnogo mesta, potrebno je rezervisati na: [email protected] ili na broj telefona: 069 40 44 101. Teatar se nalazi u Nemanjinoj ulici broj 24. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 26. marta, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena gostujuća predstava Pan teatra „Zlatokosa“.  

Sport:

U 19. kolu Vojvođanske lige Istok, ŽAK će u subotu u Vlajkovcu igrati protiv „Jedinstva“, OFK „Kikinda“ na Gradskom stadionu dočekuje „Radnički“ iz Kovina, dok će „Kozara“ u Velikom Selu igrati protiv „Jedinstva Stević“ iz Kačareva. U nedelju, 26. marta, „Crvena zvezda“ u Ruskom Selu igra protiv „Borca“ iz Starčeva, a kozaračka „Sloboda“ u Omoljici protiv „Mladosti“. Sve utakmice počinju u 15 časova. 

Odbojkaši „Kikinde“ izgubili su u Zrenjaninu od „Proletera“, rezultatom 3:2 u setovima. Naredni meč igraju već sutra, kada će od 18 sati dočekati ekipu „Banata“ iz Vršca. Kikinđani su trenutno treći na tabeli, a njihov sutrašnji protivnik je četvrti. Odbojkašice GŽOK „Kikinda 0230“ u subotu od 14 sati igraju u Pančevu protiv „Odbojke 013“, u 19. kolu Druge lige Sever. 

U utakmici 21. kola Arkus lige, rukometaši „Kikinde Grindeks“ u nedelju u hali „Jezero“ od 18 sati dočekuju ekipu „Jugovića“ iz Kaća, direktnog konkurenta za opstanak u najvišem rangu. Rukometaši pozivaju navijače da dođu u što većem broju i da ih bodre do važne pobede. 

Vreme:

Delimično oblačno i toplo. Najviša temperatura danas u Kikindi biće 24 stepena. U subotu nas očekuje naoblačenje sa kišom uz pad temperature. 

Bioprognoza: 

Nastavak relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!