INFO GRAD KIKINDA, 2. april

Danas je utorak, 2. april

 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda će u četvrtak, 4. aprila sa početkom u 11 sati u sportskoj sali „Partizan“ organizovati Sajam zapošljavanja. Na sajmu će 25 poslodavaca ponuditi oko 380 radnih mesta. U ponudi su pozicije za tražioce zaposlenja sa visokom i srednjom stručnom spremom, a veliki broj slobodnih poslova biće i za lica bez kvalifikacija. Tražioci zaposlenja sa srednjom stručnom spremom moći će da konkurišu za poslove prodavca, vozača, šivača, komunalnog radnika, konditora, livca-kalupara, CNC operatera, agenata osiguranja, konobara, kuvara, pekara, magacinera, mesara i administrativnog radnika, dok će kandidati sa visokom stručnom spremom moći da konkurišu za radna mesta mašinskog i inženjera elektrotehnike. 

Otvoren konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu:

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijskom univerzitetu otvoren je do 4. aprila. Na osnovnim akademskim studijama biće mesta za 85 kandidata, na strukovnim za 30, na računarstvu i informatici 20, a na forenzičkom inženjerstvu za 10 kandidata. Više o uslovima konkursa na kpu.edu.rs.

Kulturni centar:

Izložba „Mala lila haljina“, koja se realizuje u saradnji sa kruševačkim Narodnim muzejom i Kućom Simića, biće otvorena večeras sa početkom u 19 sati u galeriji Kulturnog centra. Izložba će moći da se pogleda do 4. aprila. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“, u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom Bašaid, u petak, 5. aprila sa početkom u 11 sati organizuje manifestaciju „Aprilijada“, koja je posvećena deci i humoru. Gosti će biti Goran Novakov, Desanka Ristić, autori najboljih radova na literarnom konkursu i mlađa grupa KUD-a Bašaid.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa maksimalnom temperaturom do 18 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i poremećaja sna. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

error: Content is protected !!