INFO GRAD KIKINDA, 19. oktobar

Danas je četvtak, 19. oktobar

Pravoslavna crkva i njeni vernici  obeležavaju Svetog apostola Tomu, u narodu poznatijeg kao Tomindan. Sveti Toma je bio jedini od apostola koji nije krio svoju sumnju u Vaskrsenje Hristovo. Na Tomindan, koji nije crveno slovo, obično se nikud ne ide i postoji izreka „Sveti Toma, sedi doma“.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 9 do 10 sati bez električne energije će ostai korisnici u slede’im ulicama u Kikindi: parna strana Albertove, od Miloša Crnjanskog do Stevana Lakai Gige, i neparna strana Albertove ulice, od Kiš Mihalja do Stevana Lakai Gige. U petak 20. oktobra od 11.30 do 13, bez struje će biti Teremijski drum, od pruge prema kraju.

Bojevo gađanje u Crnoj Bari:

Policijski službenici Policijske uprave u Кikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu „Crna Bara“ izvodiće bojevo gađanje do 31. oktobra, od 11 do 17 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, apeluje se na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Gradsko udruženje penzionera obaveštava sve penzionere iz Kikinde i 9 seoskih mesnih zajednica, čija je penzija niža od 20.631,53  dinara, da se mogu prijaviti za solidarnu pomoći u robi. Svi zainteresovani prijavljuju se u prostorijama Udruženja, sa poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom, ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, do 1. novembra. Pomoć će se deliti prema sačinjenoj rang listi. Penzioneri iz okolnih sela u kojima postoje organizacije ovog udruženja mogu prijave podnositi tamo, a ostali u svojim mesnim zajednicama. 

Železnički saobraćaj:

Nakon pauze od dve godine, ponovo je uspostavljen putni železnički prelaz Kikinda – Banatsko Veliko Selo. Uređaji na putnom prelazu, svetlosna i zvučna signalizacija ponovo rade. Vozovi se kreću brzinom od 40 do 50 kilometara na sat i ne zaustavljaju se kod prelaza, što znači da je obavezno zaustavljanje za sve vozače putnih vozila, ukoliko signalizacija upozorava na dolazak voza. Polasci iz Kikinde su u 4.50, 11.27 i 18.30, a iz Zrenjanina u 9.32, 16.06 i 20 sati. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbanju joge nije neophodno. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 20. oktobra biće predstava „Pa se vidimo u snu“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

U nedelju, 22. oktobra na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ biće izvedena gostujuća oredstava Pan teatra „Aska i vuk“. Početak je u 17 časova. 

Sport: 

Kikinda i Streljački klub iz našeg grada 21. i 22. oktobra u hali SC „Jezero“ biće domaćini  2. kola Kupa Srbije i 2. međunarodnog turnira „Kikinda kup“, koji će prema najavi organizatora okupiti oko 290 strelaca iz Srbije, regiona i sveta. Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 13 sati, dok će finalna nadmetanja biti u nedelju. 

Streličarsko udruženje „Apolo“ vrši upis novih članova uzrasta 14 godina i stariji. Svi polaznici će proći obaveznu osnovnu obuku rukovanja lukom uz pomoć licenciranog trenera streličarstva. Prijave i informacije na 064 143 68 56.

Vreme:

Pretežno sunčano i toplije, najviša temperatura danas u Kikindi biće 22 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Reumatski bolovi i promenjlјivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

error: Content is protected !!