INFO GRAD KIKINDA, 15. novembar

Danas je sreda, 15. novembar

 

Počela izgradnja kružnog toka u Bašaidu: 

Radovi na izgradnji kružnog toka u Bašaidu izvodiće se do kraja godine, i to na raskrsnici državnog puta I B reda broj 13 i državnog puta II A reda broj 117. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće preusmeren kroz lokalne saobraćajnice. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 

Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti.Pravo na finansijsku podršku imaju mladi talenti na osnovu podnetog zahteva na prijavnom obrascu, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove u skladu sa oblašću u vezi koje podnose prijavu. Sve informacije o uslovima, načinima prijavljivanje i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na Zvaničnom sajtu grada.

Koncert pod maskama:

U sklopu obeležavanja SOVEMBRA, danas sa početkom u 18 časova u Svečanoj sali Narodnog muzeja učenici muzičke škole “Slobodan Malbaški” održaće koncert pod maskama – solvembar.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: GRAD KIKINDA, GRADSKA UPRAVA, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda
sa naznakom: ZA NAGRADU GRADA KIKINDE.

Mala matura:

Učenici osmog razreda imaju rok od 1. do 29. decembra da se izjasne koji će predmet kao treći polagati na završnom ispitu u junu iduće godine, kao i na probnoj maloj maturi krajem marta. Kalendarom za sprovođenje završnog ispita i upis učenika u srednju školu, data je mogućnost đacima da se posle probne male mature predomisle i promene svoj izbor.

Vreme:

Danas se očekuje suvo, ali svežije vreme. Narednoh dana niže teperature i hladnije.

Bioprognoza: 

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost

error: Content is protected !!