INFO GRAD KIKINDA, 13. januar

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je petak, 13. januar

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Do kraja ovog meseca, u Crvenom krstu biće održane još dve redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, u četvrtak, 19. i u ponedeljak, 30. januara. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 sati. 

Raspisan oglas za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup i na korišćenje:

Grad Kikinda raspisao je oglas za davanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakup i na korišćenje. Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko veb-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja – https://gp.upz.minpolj.gov.rs/InzemBid, koja se nalazi na zvaničnoj veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište. Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije putem aplikacije je danas do 15 časova, dok je otvaranje ponuda za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta iz Javnog oglasa zakazano za 19. januar u 12 časova. 

Javni poziv za sportska udruženja i organizacije:

Grad Kikinda poziva sportska udruženja i organizacije da uzmu učešće na Javnom pozivu, u cilju finansijske podrške u vidu besplatnog prevoza, na ime realizacije programskih aktivnosti. Predlog mogu da podnesu sportska udruženja i organizacije u oblasti sporta u vidu zahteva. Prijava mora da sadrži kratak sažetak planiranog prevoza i predračun prevoznika.

Prijavljivanje za plivanje za časni krst do utorka: 

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tradicionalno plivanje za časni krst, koje će biti održano na Bogojavljenje, 19. januara na Starom jezeru, sa početkom u 12 sati. Prijave traju do utorka, 17. januara, na broj telefona: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. 

Kulturni centar:

Radionica „Mala škola mozaika“, namenjena deci školskog uzrasta, biće održana danas u Kulturnom centru sa početkom u 13 sati, a u subotu, 14. januara od 10 časova. Radionicu vodi Ljiljana Rivić, likovna umetnica mozaika i zidnog slikarstva. Učešće je besplatno. 

Narodni muzej:

1 U sklopu programa „Zima u Muzeju“, namenjenog deci uzrasta od 7 do 12 godina, danas od 11 do 13 sati zainteresovana deca će moći da istražuju stalnu postavku muzejske zbirke, a u subotu da učestvuju u kreativnoj radionici „Umetnost u Muzeju“. Prethodne prijave nisu potrebne, a cena po radionici iznosi 150 dinara. 

Narodna biblioteka:

Jedina kikindska izdavačka kuća, „Partizanska knjiga“ nagradiće prve tri osobe koje se u ponedeljak, 16. januara učlane u Biblioteku „Jovan Popović“. Prva osoba koja to uradi dobiće knjigu ove izdavačke kuće po svom po izboru, druga po izboru urednika, a treća 40 posto popusta na knjige Partizanske knjige do kraja ovog meseca.  

Narodno pozorište:

U utorak, 17. januara, na sceni Narodnog pozorišta u našem gradu biće izvedena predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak je u 20 časova. 

Kikindski buvljak počinje sa radom u nedelju:

Od 15. januara ponovo počinje sa radom kikindski buvljak prekoputa Plave banje, iza parkinga fabrike „Toza Marković“. Vašarska prodaja će biti dostupna nedeljom, a ulaz je besplatan i za kupce i za prodavce. 

Sport:

Juče je u Sportskom centru “Jezero“ upriličeno svečano potpisivanje dokumenta o bratimljenju Кošarkaškog kluba “Velika Кikinda“ i Кošarkaškog kluba “Centar“ iz Кosovske Mitrovice, a potom su u hali odigrane prijateljske utakmice u kojima je učestvovalo i novobečejsko “Jedinstvo“. Potpisivanju povelje o bratimljenju, koje je organizovano simbolično u 12 sati i 44 mnuta, prisustvovali su gradonačelnik Кikinde, Nikola Lukač, predsednik Gradskog parlamenta, Mladen Bogdan, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dragan Pecarski i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Кikinde. Deci i trenerima iz Кosovske Mitrovice uručeni su pokloni, dok su gosti uručili zahvalnice najzaslužnijima za stvaranje novih i neraskidivih veza Кikinde i naše južne Pokrajine.

Upis u školu odbojke „Ki 0230“ za mlađe devojčice, uzrasta od prvog razreda osnovne škole, je u toku. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na: 063/ 500 956. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!