INFO GRAD KIKINDA, 13. februar

Danas je utorak, 13. februar

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 19. februara u prostorijama Crvenog krsta u našem gradu biće održana redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju od 8.30 do 13 sati. 

Rok za zamenu oružanih listova do 5. marta:

PU Kikinda podseća vlasnike oružja, koji nisu izvršili zamenu starih obrazaca oružanih listova za oružane listove sa čipom, da su u obavezi da to učine do 5. marta. Takođe, apeluje se na građane da koriste mogućnost elektronskog zakazivanja termina za izradu dokumenata, putem E uprave, kao i uslugu onlajn zamene vozačke dozvole.

Uvođenje u vojnu evidenciju do 29. februara:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2006. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1994. do 2005. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, do 29. februara. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. Lice koje se uvodi u evidenciju treba da pokaže ličnu kartu na uvid, a ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili Uverenjem o državljanstvu. Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije. Neodazivanje opštem pozivu povlači odgovornost u skladu sa Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka u četvrtak na Trgu:

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „NURDOR“ i ove godine će tradicionalno obeležiti Svetski dan dece obolele od raka u četvrtak, 15. februara u više od 30 gradova u Srbiji, među kojima je i Kikinda. Manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana u centru grada, od 12 do 14 sati, dok će tačno u 13 sati, pod sloganom „I ja se borim“, mladi izlečeni od raka poslati srce podrške za sve mališane koji se sada leče. 

Gradsko udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera i KUD „Sunčana jesen“, povodom Dana zaljubljenih i Dana državnosti, u četvrtak, 15. februara u svečanoj sali Udruženja, organizuju zabavno veče uz pesmu i igru. Početak je u 18 sati. 

Koncert u Muzeju:

U svečanoj sali Narodnog muzeja u sredu, 14. februara, sa početkom u 18 sati, biće održan koncert pod nazivom „Ovo veče je najlepša nota u pesmi života“. Učestvuju: Ljiljana Sivčev, Lara Petkov, Milan Prunić Duma, Valerija Stefanović, Milijana Zolotić Simić, Kristina Ristić, Boris Škapik, Nikolina Suvajdžić, Apolonija Koso, Dušan Dakić, Srđan Stojanović i Vladimir Kovačević. Ulaz je slobodan. 

Dani vina u Iđošu:

Udruženje vinara i vinogradara „Šasla“ iz Iđoša organizuje 24. po redu manifestaciju „Dani vina“, čiji će centralni deo biti održan u subotu, 17. februara. Za sve zainteresovane, u 12 sati biće organizovan besplatan prevoz sa polaskom ispred Galadske, a povratak je u 16 sati. 

Kulturni centar:

Danas će sa početkom u 18 sati u Kulturnom centru biti predstavljena knjiga „Za večita vremena“, koja govori o porodici Dunđerski. O knjizi će govoriti autori Zoran Subotički, Jelena Veselinov i Nemanja Karapandžić. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu večeras će biti predstava „Džepovi puni kamenja“. Početak je u 20 sati. 

Koncert „Gusala“:

ADZNM „Gusle“ će u četvrtak, 15. februara u Narodnom pozorištu u našem gradu organizovati tradicionalni Sretenjski koncert. Početak je u 17.30. Nakon toga, u prostorijama društva, biće obeležena slava „Gusala“. 

Humanitarna akcija Udružanja „Vaska“:

Udruženje za zaštitu životinja „Vaska“ iz našeg grada u subotu, 17. februara na Trgu od 11 do 14 sati organizuje akciju prikupljanja hrane za napuštene pse i mačke. 

VŠSSOV:

Povodom 70 godina postojanja i rada, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u našem gradu raspisala je literarni konkurs na temu „Dete“, pod sloganom Ljubivoja Ršumovića „Dete treba da posmatraš, al’ mu nemoj na put stati, što ga pre čovekom smatraš, pre će čovek i postati.“ Pozivaju se studenti, vaspitači i deca predškolskog uzrasta da učestvuju na konkursu u različitim kategorijama stvaralaštva za decu: pesma, priča i slikovnica. Jedan autor može da učestvuje sa više radova u različitim kategorijama, a konkurs je otvoren do 20. februara. Žiri će proglasiti i nagraditi prva tri mesta u svakoj kategoriji. Najuspešniji radovi biće objavljeni u studentskom listu „Studentska bajka“. Radovi se šalju elektronskim putem na imejl: [email protected]

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u sredu, 14. februara u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Vrbas Petrola“, u okviru 14. kola Super B lige. Početak utakmice je u 19 sati. 

Vreme: 

Promenjivo oblačno i sa slabom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nešto povolјnije biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje astmatičarima i psihičkim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija očekuju se reumatski bolovi i neraspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju savetuje se povećan oprez.

error: Content is protected !!