INFO GRAD KIKINDA, 11. septembar

Danas je ponedeljak, 11. septembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Usekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja, koji se obeležava i kao dan kada je osvećena crkva koju su na grobu svetog Jovana podigli car Konstantin i carica Jelena. U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, danas od 8 do 9 časova struju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Braće Opsenice, od Braće Domazet do Polita Desančića, i Polita Desančića, od Žarka Zrenjanina do Sonje Marinković, a od 9 do 12 sati bez električne energije će ostati potrošači u Čanadskoj ulici u Kikindi, od Generala Drapšina do Svetozara Miletića. 

U utorak, 12. septembra, od 9 do 13 sati bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Mokrinu: Dimitrija Tucovića, Živka Kodranova, od Rade Trnića do Zlatne grede, Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Zlatne grede, Svetozara Miletića, od Miroslava Antića do Zlatne grede, Svetog Save, od početka do Dositeja Obradovića, Jovana Jovanovića Zmaja, Ivana Milutinovića, Zlatne grede, Žarka Zrenjanina, Nikole Tesle, Sonje Marinković, Prvomajska, Beogradska, Železnički red, Rade Vujina i Mihajla Pupina.

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima:

Javni poziv za učešće direktnih korsinika, odnosno privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Kikinde trajaće do utroška sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027. godine. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Uslužnog centra, kao i na sajtu grada Prijave se predaju na šalteru broj 2 ili se šalju poštom preporučeno.  

Sindikalna organizacija penzionera: 

Sindikalna organizacija penzionera obaveštava najstarije sugrađane da je sklopila sporazum sa Biohemijskom laboratorijom „Fluidlab“, koja radi sve vrste analiza krvi i urina, a po dogovoru dolaze i na kućnu adresu. Saradnja je ostvarena i sa Ambulantom „Medic Care„, koja nudi usluge zamene pelena, nabavke i brige o redovnom uzimanju lekova, pomoć pri odlasku kod lekara, prevencije dekubitusa, davanja klizme, zamene urinarnih katetera i svih vrsta stoma. Svi penzioneri imaju popust na usluge. Sindikalna organizacija penzionera nalazi se u Nemanjinoj broj 1, a za više informacija možete se obratiti Radovanu Subinu na broj: 0230 422 960. 

Obaveštavaju se penzioneri i ostali zainteresovani građani, da Sindikalna organizacija penzionera 7. oktobra organizuje jednodnevni izlet u Topolu, koji obuhvata „Oplenačku berbu“ i „Gulašijadu“. Ručak je obezbeđen. Broj mesta je ograničen, a više informacija možete dobiti ako pozovete: 0230 422 960 ili 060 700 73 28. 

Dan Sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca:

Odeljenje za vanredne situacije će danas sa početkom u 10 sati na Trgu, taktičko-tehničkim zborom obeležiti Dan Sektora za vanredne situacije i slavu vatrogasaca spasilaca. Biće izvedena pokazna vežba gašenja požara penom, a na zboru će biti izložen i deo opreme i vozila vatrogasaca spasilaca. Pod sloganom „Budi i ti heroj“, od 10 do 13 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u transfuziomobilu. 

Besplatni časovi joge:

Joga udruženje „Sunce“ ponedeljkom i četvrtkom od 20 sati u Kulturnom centru organizuje besplatne časove joge. Obezbeđene su prostirke za sve polaznike, a iskustvo u vežbaju joge nije neophodno. 

Izbor za najlepše uređen izlog:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava i Turistička organizacija su i ove godine raspisali konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji žele da svojom kreativnošću ulepšaju naš grad pred manifestaciju „Dani ludaje“, mogu još danas da se prijave na: 0230/426 300 ili 064/ 857 40 44 ili putem mejla na: [email protected]. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Sport:

U Srpskoj ligi Vojvodina, OFK Kikinda izgubio je na svom stadionu od „Naftagasa“ iz Elemira, rezultatom 1:0. U Vojvođanskoj ligi Istok, lokalni derbi u Banatskom Velikom Selu između „Kozare“ i ruskoselske „Crvene zvezde“ završen je nerešeno 1:1, dok je na Vašarištu kozaračka „Sloboda“ savladala ŽAK rezultatom 2:1. 

Džudo klub „Partizan“ upisuje nove članove u školu džudoa, kao i u školicu džudo sporta, koja je namenjena uzrastu od 4 do 7 godina. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti ako pozovu broj: 064 331 24 32. 

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalna temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 

Bioprognoza: 

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Pad radne sposobnosti, poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se odevanje u skladu sa termičkim uslovima, kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja. 

error: Content is protected !!