Humani članovi benda „Feniks“ svirali i pevali za mladog sugrađanina

Četvoročlani mladi kikindski bend „Feniks“ organizovao je večeras u Kulturnom centru humanitarni koncert. Sva sredstva prikupljena od dobrovoljnih priloga, biće usmerena za lečenje našeg mladog sugrađanina. 

Grupu „Feniks“ čine Andrea Bereng, Vasilije Čolak, Dragan Veličkov i Filip Cvetković, koje je spojila ljubav prema rok muzici. Organizovanjem humanitarnog koncerta, želeli su da svojim primerom podstaknu i druge da čine dobra dela i da se priključe akciji pomoći:

Humanitarni koncert je posvećen mladom sugrađaninu koji boluje od karcinoma. Želeli smo na ovaj način da sakupimo novac i pomognemo mu da se izbori sa zdravstvenim problemima – kaže Vasilije Čolak, član grupe „Feniks“. 

Bend u ovom sastavu postoji oko 3 meseca, a na sceni je prisutan oko pola godine. Iako mlad bend, sastavljen od osnovaca i srednjoškolaca, već je imao zapažene nastupe:

-Naš bend postoji nekoliko meseci. Sviramo uglavnom domaći rok, a u planu nam je i prva autorska pesma – kaže Dragan Veličkov, član grupe „Feniks“. 

Inicijativu mladih sugrađana pohvalio je i podržao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. On je istakao da se Kikinđani uvek rado priključuju humanitarnim akcijama i da je za svaku pohvalu što su humanitarni koncert organizovali mladi sugrađani: 

Siguran sam da će ova dobra energija večerašnjeg koncerta i velika podrška pune sale Kulturnog centra, dati našem mladom sugrađaninu snage da se izbori sa bolešću i pobedi u najvažnijoj bici. Uvek treba da pomažemo jedni drugima, da budemo humani i da se podržavamo, jer samo zajednički možemo sve  – poručio je gradonačelnik Lukač.

 

error: Content is protected !!