INFO Servis

Grad Kikinda konkurisao za prestižnu nagradu Novosadskog sajma poljoprivrede

Grad Kikinda je ove godine konkurisao za prestižnu nagradu Novosadskog sajma poljoprivrede, za najuspešniju lokalnu zajednicu za podsticanje agrobiznisa. Sektor za poljoprivredu obezbedio je prevoz i ulaznice za sve zainteresovane poljoprivrednike koji su jutros u punom autobusu pošli da vide najnovića dostignuća u oblasti poljoprivrede. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu počeo je 21. i trajać do 27. maja.

Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu Gradske uprave, ispratio je jutros poljoprivrednike  i rekao da je Grad Kikinda ove godine konkurisao za prestižnu nagradu Novosadskog sajma poljoprivrede, za najuspešniju lokalnu zajednicu za podsticanje agrobiznisa.

Konkurs za ovu nagradu je potpuno opravdana. Lokalna samouprava izdvaja veliki deo sredstava za podršku agrobiznisu, i to na dva načina-direktno kroz program podrške poljoprivrednicima i indirektno putem Fonda za poljoprivredu kroz koji se finansira uređenje atarskih puteva, kanalske mreže i plaćanje protivgradnih strelaca, što je indirektna podrška agraru-rekao je Oličkov.

On je istakao da od danas, 23. maja, počinje program kreditne podrške za poljoprivredna gazdinstva. Princip je isti kao iprethodnih godina, grad pokriva kamatnu stopu, a pljoprivrednik glavnicu. Subvencionisani krediti mogu da se ostvare putem banaka Kredi agrikol i OTP.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!