Enigmatski dani ludaje okupili oko 50 učesnika, uspešni i Kikinđani

U sklopu „Dana ludaje“, proteklog vikenda tradicionalno su organizovana enigmatska takmičenja. Ove godine Enigmatski klub „Kikinda“ okupio je pedesetak učesnika iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Požarevca, Beograda, Banatskog Dvora, Zrenjanina Batajnice, kao i desetak srednjoškolaca iz Albanije koji su gosti SSŠ „Miloš Crnjanski“ i koji su u okviru upoznavanja s Kikindom učestvovali u rešavanju sudokua  zajedno sa svojim domaćinima.

Na 9. Prvenstvu Kikinde u enigmatici pobedila je Sofija Necin iz Novog Sada, ispred Mateje Vukmirice iz Kikinde i Miodraga Ivaniševića iz Beograda. Na 7. Prvenstvu Kikinde u sudokuu prve dve nagrade idu u Sremsku Mitrovicu. Pobedila je Nataša Štimac,  koja je bila bolja od svoje ćerke Zvezdane, dok je treće mesto osvojio Kikinđanin Dobrivoj Jerinkić. Posebne nagrade dodeljene su i najuspešnijim mladim takmičarima, Dunji Oroslomaški (enigmatika) i Kalini Gavrilov (sudoku) učenicama  SSŠ „Miloš Crnjanski“  iz Kikinde.

Na dopisnom takmičenju u sastavljanju enigmatskih zadataka učestvovalo je 60 enigmata iz sedam zemalja. Najbolju ukrštenicu imao je Pero Galogaža (Rijeka), najbolji rebus Božo Miljević (Banja Luka), a najbolji anagram Aljoša Vuković (Šibenik).

 

 

error: Content is protected !!