INFO Servis

Đuskali i najmlađi: Jovine zvezde premijerno nastupile u Galeriji „Terra“

„Jovine zvezde“, novoosnovani Dečiji rok ansambl OŠ „Jovan Popović“ koji vodi nastavnica muzičke kulture Jovana Popović, premijerno su se predstavili javnosti u Galeriji „Terra“ starim hitom Suncokreta „Moje bube“, ali i uvek popularnim rok pesmama EKV, Bajage i instruktora, Miladina Šobića, kikindske grupe Teatar i drugima.

Dečiji rok ansambl „Jovine zvezde“ osnovan je pre tri meseca, u želji da se ne zaboravi muzika koju vremenom potiskuju novi žanrovi, a da rok i dalje živi putem dečijih izvođenja popularnih hitova.

Deca danas slušaju drugačiju muziku koja je utrendu, ali mogu da vam kažem da rado prihvataju pesme koje polako odlaze u zaborav. Meni je tada puno srce i uživamo u izvođenju muzike, a nadam se da je publike to isto osetila na današnjem koncertu. Cilj nam je bio da prenesemo pozitivnu energiju, a ja sam birala pesme tako da svaka ima neku poruku. Izvodili smo hitove Miladina Šobića koje je dosta njih možda zaboravilo, a ovaj kantautor je dosta davno nastupao i pisao pesme, poput „Stare novine“ i „Daj nam neba“ koja govori o mladosti i njih smo danas otpevali otpevali. Potom vanvremenski klasik Suncokreta „Moje bube“, pesme gupa EKV, Bajage, kikindskog Teatra-kaže za Ami Naxi radio nastavnica muzičke kulture Jovana Popović.

Jovine zvezde broje desetak članova, a ansambl čine učenici uzrasta od petog do osmog razreda. U delimičnom sastavu, usled raspusta i odlaska na more, njih osmoro okupilo se danas i pokazalo svoje glasovne mogućnosti prvi put u javnosti, ali i kako deca mogu da iznesu neverovatnu energiju rok i evergrin domaćih hitova. Za ovaj jedinstveni rok ansambl u Kikindi tek predstoje nastupi, a osnovani su van nastavnih aktivnosti, jer ih vodi želja i lepota muzike, kako i sami kažu.

Da su uspeli u svojoj misiji pokazala je i slika koju je zabeležila naša kamera, kada je trogodišnja devojčica iskoračila na scenu i zaigrala.

 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!