Da fabrika vode bude što pre: Kikinda od pokrajine dobila sredstva za rekonstrukciju cevovoda i postavljanje radara

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Pokrajinska vlada dodelila je Gradu Kikindi nešto više od 40 miliona dinara za sufinansiranje dva projekta vredna 66 miliona dinara- rekonstrukciju cevovoda od Svetosavske ulice do mesta buduće fabrike vode na lokaciji „Šumica“, kod ulaza u Kikindu,  i postavljanjem radara na raskrsnici kod stadiona Žak. Radovi bi trebalo da otpočnu nakon raspisivanja javnih nabavki, a okvirno na jesen ove godine.

Od Pokrajinskog sekretarijata za šumarstvo, vodoprivredu i poljoprivredu, Grad će dobiti 36 miliona dinara za zamenu cevovoda Fi 500, za takozvani DN 500 projekat, čijom potpunom rekonstrukcijom Kikinda dobija glavni vod od kraja Svetosavske ulice do buduće fabrike vode, a vrednost ove investicije je 54 miliona dinara. 

Za projekat rekontrukcije cevovoda, pokrajina će sufinansirati nepunih 36 miliona dinara, dok će Grad učestvovati sa 18 miliona dinara. U pitanju je dužina cevovoda od oko 460 metara. Dok traju radovi na izgradnji fabrike vode, pararelno ćemo izgraditi privremeni vod, koji će biti rešenje za snabdevanje građana vodom-rekao je Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

Drugi projekat sufinasirao je Pokrajinski sekretarijat za saobraćaj, energetiku i građevinarstvo, a odnosi se na postavljanje radara, kojim će biti  nadograđen postojeći sistem za merenje brzine vozila u gradu.

On će biti postavljen na semaforskoj raskrnici, na uglu ulica Miloša Velikog, Stevana Sremca i Stevana Sinđelića. Vrednost ovog projekta je nepunih 12 miliona dinara, od čega pokrajina sufinansira 4 miliona i 800 hiljada , a grad oko 7 miliona i 166 hiljada dinara-rekao je Dučić.

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je izgradnja fabrike vode i rekonstrukcija vodovodne mreže prioritet kojem će se lokalna samouprava posvetiti u narednom periodu, a sve na dobrobit građana Kikinde. On je podsetio da je Grad od pokrajine dobio sufinansirajuća sredstva za unapređenje vodovodne mreže za projekat vredan 237 miliona dinara.

Ove godine 90 miliona dinara, a naredne ćemo dobiti istu sumu, dok će ostatak sredstava biti obezbeđen iz gradskog budžeta. Postoje još neki projekti u vezi sa Novom industrijskom zonom, zbog čega ćemo u narednom periodu preduzimati dalje korake u tom smeru. Puno je razloga za optimizam, jer Kikinda ide u dobrom pravcu, pravcu napretka-istakao je Lukač i zahvalio se pokrajinskoj administraciji na dobroj saradnji i dodeljenim sredstvima za revitalizaciju gradske infrastrukture.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!