Čisto i sigurno od sada i zvanično: Dodeljeni sertifikati garancija čistoće i sigurnosti

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je u prostorijama Turističke organizacije Grada Kikinde dodeljeno 44 sertifikata, tabli za recepcijski pult i zid, za sve ugostitelje, turističke radnike i ustanove koji su se prijavili i prisustvovali obuci „Čisto i sigurno“.

Obuka je organizovana 30. marta ove godine  za sve zainteresovane ugostitelje i radnike u ustanovama kulture, a osnovni cilj je bio da vide na koji način mogu da nastave bezbednosne protokole koji su trajali tokom pandemije korone i da ih dalje primenjuju, kako bi se gosti osećali sigurni.

Bezbednosni protokoli pokazali su se deletvorni, a cilj i jeste da se nastave ubuduće. Svi koji su se prijavili za obuku, dobili su danas setifikate, a u pitanju su 44 pravna i fizička lica različitih delatnosti. Gosti koji vide nalepnicu „Čisto i sigurno“, znaće da je higijena na zavidnom nivou u lokalu. To je naročito važno za strane turiste, kojima želimo da skrenemo pažnju na standarde kojih se u Kikindi pridržavamo-rekla je v.d. direktorka Turističke organizacije Kikinda, Jasmina Milankov.

Da im je čistoća objekata i sigurnost građana na prvom mestu, potvrdila je Olivera Petrov, vlasnica „Frida“ sugar art& tapas bara koji je proširio svoj objekat u ulici Vojvode Putnika.

Korona nas je sve omela u poslovanju, ali želimo da idemo napred i to je jedan od razloga zbog kojih smo odlučili da dobijemo ovaj sertifikat, jer je samo zadovoljna mušterija, nama motiv za dalji rad i napredovanje. Naši kolači od sada mogu da se probaju i u ulici Vojvode Putnika, na mestu nekadašnje cvećare-rekla je Petrov.

Pandemija je mnogim ugostiteljima pokazala da materijalno ne treba da bude primarna vodilja u  načinu poslovanja, a među njima je i vlasnik hostela „Paparazzo“, Siniša Panšić.

Posle svega što smo prošli sa kovidom, svest nam je drugačija, pokrenuli smo neke druge inicijative u poslovanju i proširili vidike-rekao je Pašić.

Sve aktivnosti koje su pokrenute za dobijanje sertifikata vezane su za projekat „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi PU HORES, uz institucionalnu podršku nacionalne Turističke organizacije Srbije. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i da se obuče turistički i ugostitljski radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!