INFO GRAD KIKINDA, 12. maj

Danas je četvrtak, 12. maj

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Vasilija Ostroškog. Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su dela poznata i izvan granica Srpske pravoslavne crkve. Njegove mošti počivaju pod Ostrogom u Crnoj Gori.

 

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći  intervenisala je tokom proteklog dana 29 puta. Lekarsku pomoć za kućne preglede zatražilo je 17 osoba u gradu i tri u selima kikindske opštine, dok je u ambulanti  pregledano 9 pacijenata.

Radosne vesti:

Jedna devojčica rođena je u protekla 24 sata na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi -saznajemo u kikindskom porodilištu.

Nestanak struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra, 13. maja, od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi:  Dušana Vasiljeva od Cara Dušana do Stevana Sremca,  Braće Bogaroški od Čanadske do Karađorđeve,  Cara Dušana od ulice Dušana Vasiljeva do Karađorđeve,  Ivana Milutinovića od Svetozara Miletića do Cara Dušana,  ulica Đure Jakšića od Ivana Milutinovića do Oslobođenja,  Braće Bogaroški od Karađorđeve do Oslobođenja i ulica Cara Dušana od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će u Iđošu, do petka, 13. maja, stajati u Svetosavskoj ulici  (kod kafane „Beograd“),  Karađorđevoj (kod stočne vage), Jaše Tomića (kod groblja) i Milivoja Omorca (kod pijace);

U gradskoj zoni, danas će se 6 kontejnera nalaziti u ulici Rade Trnića. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje danas će isplatiti posebnu novčanu naknadu za april ove godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Kulturni centar:

Izložba fotografija Ruskog geografskog društva “Najlepša zemlja“ i veče savremenog ruskog dokumentarnog filma, u okviru kojeg je planirana projekcija filma “Poluostrvo sa blagom“,  biće predstavljeni kikindskoj publici sutra, 13. maja, od 17 časova u Kulturnom centru Kikinda.

Muzej:

Kikindski Narodni muzej se i ove godine pridružio manifestaciji „Muzeji za 10“, koja će širom Srbije biti organizovana od 14. do 20. maja. Ulaz se neće naplaćivati tokom manifestacije „Noć muzeja“ koja će u Kikindi biti održana u subotu, 14. maja, od 18 sati do ponoći, a ovogodišnja tema biće „Odličan 5 – školstvo u Kikindi“.

Pozorište:

Predstava „Nastojnik“ Harolda Pintera u režiji Dragana Ostojića, biće na repertoaru Narodnog pozorišta sutra, 13. maja, a početak je zakazan za 20 sati.

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27.maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

-Pokušao sam da sažmem tu ogromnu građu o Crnjanskom u sat i po vremena  predstave u nameri da osvetlim tri faze njegovog života , a to su čovek ratnik, čovek ljubavni i čovek izgnanik, rekao je Marković u najavi ovog pozorišnog komada za Ami Naxi radio.  

Sport:

Derbi utakmica 22. kola Super B rukometne lige Srbije između ŽORK Kikinda i ŽRK Pančevo biće odigrana u subotu, 14. maja,  u SC „Jezero“. Početak utakmice je u 19 sati, a ulaz je beslatan. Kikindske rukometašice pozivaju publiku da diđe i podrži ih na putu za šampionsku titulu.

Vreme:

Pred nama je sunčan dan i prave letnje temperature. Minimalne 14, a maksimalne dnevne oko 30 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele osobe, izuzev srčanih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe.

error: Content is protected !!