INFO Servis

Božićni koncert Kulturno-umetničkog društva „Bašaid“

Kulturno-umetničko društvo „Bašaid“ organizovalo je večeras u seoskom Domu kulture Božićni koncert. Osim domaćina, nastupili su i KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i KUD „Zora“ iz Srpskog Itebeja. 

KUD „Bašaid“ postoji već dvadeset i pet godina, aktivne su tri sekcije: dramska, literarna i folklorna, koja ima mlađu i srednju grupu, kao i prvi ansambl:

Večeras su nastupila tri naša sastava. Najmlađi čine deca koja idu u vrtić i prvi i drugi razred, srednju grupu čine osnovci od 3. do 8. razreda, a i ove godine smo uspeli da okupimo prvi sastav, koji je predstavio igre iz Bosilegradskog Krajišta. Sve dosadašnje saradnje sa drugim društvima su se održale i bile su uspešne, a nadamo se da će tako biti i sa KUD-om iz Srpskog Itebeja, koje je večeras prvi put kod nas. Tu su i naši stari prijatelji iz Kumana – rekao je Strahinja Popov, predsednik KUD „Bašaid. 

Aneta Jankov, član Saveta mesne zajednice Bašaid i zamenica predsednika Saveta, istakla je da je ovaj koncert lep način da se započne ova godina:

Nadam se da ćemo nizom različitih manifestacija tokom ove godine obeležiti značajan jubilej bašaidskog kulturno-umetničkog društva, koje slavi dvadeset pet godina postojanja i rada – kazala je Jankov. 

 

 

Događaju je prisustvovala i članica GV za kulturu i obrazovanje Valentina Mickovski

Zadovljstvo mi je bilo da prisustvujem večerašnjem koncertu, a posebno mi je drago što su događaj uveličali i gosti iz Kumana i Srpskog Itebeja, jer se na taj način neguju tradicija i prijateljstvo sa drugim mestima. Lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Mesnom zajednicom Bašaid, a grad će i dalje podržavati i ovo i kulturno-umetnička društva iz ostalih sela. Ovom prilikom bih najavila da će naredne godine biti rekonstruisan Dom kulture u Bašaidu, što je veoma bitno za ovo selo i za Kikindu -rekla je Mickovski. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!