INFO Servis

Asfaltiran put prema Banatskoj Topoli: Završava se deonica od 3,2 kilometra

U toku su završni radovi na asfaltiranju puta prema Banatskoj Topoli od raskrsnice za Tobu. Deonica duga 3,2 kilometra, širine šest metara i ukupne površine 19.200 kvadratnih metara, privodi se kraju, a radove izvodi kompanija “Graditelj“ iz Kikinde. Za radove je izdvojeno 20 miliona dinara iz gradskog budžeta:

-U toku su završni radovi na deonici Banatska Topola – Kikinda, polako se završavaju radovi koji su bili predviđeni na dužini od 3,2 kilometra, deonica je široka šest metara što predstavlja oko 19.200 kvadratnih metara površine. Vremenski uslovi bili su povoljni i dozvolili nam da radove završimo na vreme, nije bilo većih problema, niti nekih posebnih zastoja na radovima, sve je išlo po planu, radovi su se dobro odvijali, tako da smo zaista zadovoljni – istakao je izvršni direktor kompanije “Graditelj“, Gojko Grubor.

Nova asfaltirana deonica trebalo bi da podigne kvalitet života na viši nivo meštanima Banatske Topole, pogotovo što je u prethodnom periodu završena i rekonstrukcija ulice u selu:

Zaista smo zadovoljni, a pre mesec dana smo asfaltirali jednu ulicu u našem selu, tako da dobiti nova četiri kilometra novog asfalta nije mala stvar za Banatsku Topolu. Veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi Kikinda i gradonačelniku. Pored ovoga, naše selo ima i vatrogasno vozilo koje se veoma dobro pokazalo s obzirom na to da smo imali tri intervencije, vozilo jeste starije, ali je puno bolje od prethodnog rešenja. U planu je da Mesna zajednica kupi ove godine prostorije Doma kulture, koji je već 16 godina u privatnom vlasništvu, tako da ćemo to u saradnji sa lokalnom samoupravom rešiti – dodao je Nedeljko Cimeša, predsednik Mesne zajednice Banatska Topola.

Radove je obišao kikindski gradonačelnik, Nikola Lukač, koji je podsetio da su završeni radovi u Ruskom Selu, nastavljeni u Banatskoj Topoli, tako da su u planu novi radovi na infrastrukturi u selima:

-Sela su bila zapostavljena u prethodnim decenijama, ali je Gradska uprava u Kikindi odličila da to promeni i da se u našim selima uradi mnogo više. Građani koji žive u ruralnom području našeg grada treba da imaju znatno bolje uslove za život. Završava se topolski put, radi se o deonici koja je izgrađena sredninom osamdesetih godina i do sada nije bila rekonstruisana, samo povremeno krpljena. Sada imamo novu deonicu od 3,2 kilometra, širine šest metara, vrednost radova je 20 miliona dinara i sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Trudićemo se da u narednom periodu uredimo i druge saobraćajnice i prilazne puteve. Sela su nešto na šta ćemo se posebno fokusirati u narednim godinama dodao je gradonačelnik Lukač.

U toku ove građevinske sezone planirano je da se asfaltira po jedna ulica u Bašaidu, Banatskom Velikom Selu i Novim Kozarcima. Radovi bi trebalo da počnu za mesec dana. Svi predlozi predstavnika mesnih zajednica koji se ocene kao prioritetni, biće prihvaćeni i realizovani.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!