INFO Servis

Akcija „Besmrtni puk“ povodom Dana pobede i ove godine onlajn

Zbog epidemije  koronavirusa i mera koje su na snazi i ovog 9. maja, u čast Dana pobede izostaće šetnja „Besmrtnog puka“. Sekcija „Besmrtnog puka“ Gradskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije 1912–1920. godine obaveštava javnost da se sve planirane manifestacije posvećene 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, otkazuju. 

Istovremeno, Sekcija „Besmrtni puk“ obaveštava javnost da će u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave i sa drugim boračkim udruženjima učestovati u polaganju venaca u nedelju 9. maja na Ruskom groblju od 10 časova, kao i polaganju venaca na spomeniku žrtvama fašizma 1941- 1945 u 11 časova.

Šetnja „Besmrtnog puka“ organizovana je prvi put pre dve godine u našem gradu. Iz sekcije „Besmrtni puk“ Gradskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine obaveštavaju javnost da će se 76. godišnjica pobede u Drugom svetskom ratu zahvaljujući aktivistima iz 170 zemalja širom sveta i ove godine organizovati preko interneta, i da će ove, kao i protekle godine, „Besmrtni puk“ „marširati“ onlajn. Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem fotografija svojih predaka koji su učestvovali u Prvom ili Drugom svetskom ratu, ili u velikoj pobedi u oslobodilačkim ratovima preko sajta: https://2021.polkrf.ru/

Ovogodišnja godišnjica „Besmrtnog puka “ održava se pod sloganom: „Korakom predaka – korakom pobede“, a u znak sećanja na žrtve u ratovima protiv agresora, uz dužno poštovanje srpskim junacima iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i hrabrim braniocima otadžbine od NATO agresije 1999. godine. 

Šetnja Besmrtnog puka na Dan pobede postala je lepa tradicija koja svake godine okuplja sve veći broj učesnika iz Rusije, ali i inostranstva, pa i naše zemlje. U uslovima aktuelne epidemiološke situacije, kada je onemogućena šetnja „Besmrtnog puka“ odaje se počast našim precima koji su u svim ratovima u prošlom veku dali nemirljiv doprinos slobodi i svrstavanju Srbije na stranu pobednika. Prilikom organizacije prvog „Besmrtnog puka“ u našem gradu 9. maja 2019. godine u toj šetnji učestovalo je preko 200 naših sugrađana. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!