Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. jun

Danas je utorak, 8. jun

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na svet je došla jedna devojčica.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put. Na poziv pacijenata obavljeno je 24 pregleda, dok je 7 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, po jedna u Senti, Adi i Kikindi, sa pričinejnom materijalnom štetom. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 45 slučajeva koronavirusa. Do jučerašnjeg dana, u našem gradu prvu dozu je primilo nešto više od 21 500 građana, od kojih je oko 18 500 završilo proces imunizacije. Vakcinalni punkt otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fejzer i Sinofarm, kao i Sputnjik za one koji su zakazali termin preko portala E-uprava. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu došlo je potencijalnih 57 davalaca. Dragocenu tečnost dale su 53 osobe, dok su četiri odbijene iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za četvrtak, 24. jun. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, proteklog vikenda venčalo se pet parova, četiri u Kikindi i jedan u Ruskom Selu. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do početka jula zbog prve faze radova na rekonstrukciji toplovoda u Nemanjinoj ulici, saobraćaj u oba smera biti zatvoren u delu ove ulice, i to od ugla sa Ulicom Đoke Radaka do ulaza na veliki parking. Ulazak na veliki parking će biti omogućen iz Ulice Dimitrija Tucovića. U drugoj fazi radova, za saobraćaj u oba smera će biti zatvorena Nemanjina ulica, od broja 5 do broja 9. Ulazak na veliki parking će biti moguć iz Ulice Đoke Radaka.

Uskoro počinje kupališna sezona:

Otvoreni bazeni SC „Jezero“ u Kikindi će za građane početi sa radom 10. juna, a u Banatskom Velikom Selu 18. juna. Cene dnevnih karata za odrasle biće 300, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500 dinara. Karte se mogu kupiti na recepciji hale SC „Jezero“, a sve informacije se mogu dobiti na brojeve: 422 211 ili 064 89 68 213. 

Izložba „Velikani srpskog glumišta“ otvorena u Narodnom pozorištu:

U foajeu Narodnog pozorišta u našem gradu Kikinđani do petka, 11. juna mogu da pogledaju izložbu „Velikani srpskog glumišta“, autora Dragana Đorđevića i članova Udruženja građana “Žanka Stokić“ iz Rabrova. Izložba može da se pogleda od 9 do 13 sati i od 18 do 20 časova. 

U petak, 11. juna, sa početkom u 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u našem gradu biće izvedena komedija „Ordinacija“. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

U galeriji Kulturnog centra u petak, 11. juna biće otvorena izložba slika Kikinđanke Zite Aleksić. Otvaranje je zakazno za 19 časova. 

Kulturni centar Kikinda u subotu, 19. juna na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Sport:

Streličari oba kluba iz našeg grada bili su veoma uspešni na saveznom 3D turniru, održanom proteklog vikenda u Subotici. Iz Streličarskog udruženja „Apolo“, kadet Danijel Mikan osvojio je zlato, dok se veteran Ljubomir Zamurović okitio srebrom. Za SK „Kentaur“, kadetkinja Anja Mijuc osvojila je zlato, seniorka Kristijana Kukić i mlađi pionir Ognjen Francuski srebro, dok je bronzu osvojio Tibor Horvat. 

Vreme:

Sunčano i toplo sa temperaturom do 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i respiratornim bolesnicima. Bolovi u mišićima i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!