INFO GRAD KIKINDA, 8. jul

Danas je ponedeljak, 8. jul

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u utorak, 9. jula od 9 do 11 časova bez električne energije ostati potrošači u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Petefi Šandora, kao i blokovi B, E i F u Mikronaselju, a od 12 do 14 sati: Mihajla Pupina, od Jovana Jovanovića Zmaja do Njegoševe, Miloša Ostojina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Kosovska, od Miloša Ostojina do Njegoševe, Njegoševa od Partizanske do Mihajla Pupina i od  Mihajla Pupina do Kosovske, Braće Subotički, od Partizanske do Mihajla Pupina, i Mihajla Pupina, od Njegoševe do Sinđelićeve. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas će u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8.30 do 13 sati biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Poljoprivredna stručna služba:

Poljoprivredna stručna služba Kikinda organizuje besplatna agrohemijska ispitivanja zemljišta i poziva poljoprivredne proizvođače, nosioce gazdinstava koji na teritorijama Grada Kikinda i opštine Novi Kneževac koriste poljoprivredno zemljište za poljoprivrednu proizvodnju, da se prijave. Zainteresovano poljoprivredno gazdinstvo može da ostvari besplatnu analizu zemljišta za 4 uzorka. Prijave se vrše pozivom na broj: 0230 422 374, dostavom zahteva na imejl: [email protected], lično u Kralja Petra I 49 ili u seoskim mesnim zajednicama. Poljoprivredni proizvođači opštine Novi Kneževac mogu da se prijave u kancelariji broj 14 u zgradi opštine, kao i na broj 0230/82 055  ili  82-142 lokal 170. Na osnovu rezultata ispitivanja, poljoprivredna gazdinstva će dobiti odgovarajuće preporuke za poboljšanje plodnosti svojih parcela. Na ovaj način poljoprivredna gazdinstva ispunjavaju i obavezu propisanu Pravilnikom o kodeksu dobre poljoprivedne prakse, čijim nepridržavanjem rizikuju prelazak u pasivan status. Akcija traje do konačnog prikupljanja predviđenog broja uzoraka. Ispitivanje zemljišta finansirano je od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, u utorak, 9. jula u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biće prikazan film za decu „Maša i medved“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kozaračke letnje večeri:

U okviru programa „Kozaračkih letnjih večeri“, u petak, 19. jula u 20 sati u Galeriji „Zdravko Mandić“ biće održano književno veče Nataše Radosavljević iz Beograda. U subotu, 20. jula, Bodibilding i karate klub „Sloboda“ će sa početkom u 19 sati organizovati 22. po redu manifestaciju „Strongmen Evro kup“. U nedelju, 21. jula Udruženje ljubitelja prirode Klub „Zlatni karaš“ će sa početkom u 8 sati organizovati takmičenje u pecanju, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, a od 16 sati takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kozarački kotlić“. Sve zainteresovane ekipe  mogu da se prijave do petka, 19. jula u podne, putem brojeva: 064/317 81 90  i 060/481 55 74. 

Letnji kamp u Biblioteci:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ će od 15. do 19. jula organizovati Letnji bibliokamp, namenjen deci uzrasta do 11 godina. Prijave traju do 10. jula na imejl: [email protected]

Školica vaterpola: 

PVK ,,ŽAK“ organizuje besplatnu školicu vaterpola za dečake uzrasta od 7 do 10 godina. Za dodatne informacije, zainteresovani mogu pozvati: 065/260 43 59 ili stupiti u kontakt putem imejla: [email protected]

Vreme:

Delimično oblačno i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 36 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјano uticati na srčane bolesnike i reumatičare. Neophodno je pridržavanje saveta lekara i izbegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplijem delu dana. Moguće su glavobolјa i malaksalost.

error: Content is protected !!