Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 7. jun

Danas je ponedeljak, 7. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je 15 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, 3 u Kikindi i dve u Kanjiži, u kojima je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće održana danas u protorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 sati. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do početka jula zbog prve faze radova na rekonstrukciji toplovoda u Nemanjinoj ulici, saobraćaj u oba smera biti zatvoren u delu ove ulice, i to od ugla sa Ulicom Đoke Radaka do ulaza na veliki parking. Ulazak na veliki parking će biti omogućen iz Ulice Dimitrija Tucovića. U drugoj fazi radova, za saobraćaj u oba smera će biti zatvorena Nemanjina ulica, od broja 5 do broja 9. Ulazak na veliki parking će biti moguć iz Ulice Đoke Radaka.

Obeležavanje Svetskog dana zaštite živtone sredine:

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, koji se širom sveta obeležava 5. juna, u petak, danas i narednih nekoliko dana, u svih 18 vrtića na teritoriji našeg grada Dečje pozorište „Lane“ izvešće ekološku, edukativnu predstavu „Zdravo Prljavko“. Akcija se pod pokroviteljstvom lokalne samouprave sporvodi sa ciljem podizanja ekološke svesti kod najmlađih sugrađana. 

Uspeh polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“:

Na Državnom takmičenju talenata za srednjoškolce, održanom u Pančevu, pet polaznica Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“: Irina Ilić, Tijana Karić, Ivana Gligić, Aleksandra Ćurčin i Jelena Lovrić od 10 mogućih republičkih nagrada osvojile su devet. Irina Ilić završava srednju školu i rad u RCT Dušan Vasiljev sa osvojena dva treća mesta i dve uzastopne nagrade za najbolje naučno-istraživačke radove iz istorije, Tijana Karić nastavlja s osvajanjem uzastopnih nagrada iz hemije, Jelena Lovrić je na svom drugom nastupu osvojila nagradu za najbolji rad iz oblasti geografije u državi, dok je Aleksandri Ćurčin i Ivani Gligić ovo je bilo prvo pojavljivanje, a ostvareni plasman im je omogućio da studije psihologije upišu bez polaganja prijemnog ispita. 

Uskoro počinje kupališna sezona:

Otvoreni bazeni SC „Jezero“ u Kikindi će za građane početi sa radom 10. juna, a u Banatskom Velikom Selu 18. juna. Cene dnevnih karata za odrasle biće 300, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500 dinara. Karte se mogu kupiti na recepciji hale SC „Jezero“, a sve informacije se mogu dobiti na brojeve: 422 211 ili 064 89 68 213. 

Izložba „Velikani srpskog glumišta“ otvorena u Narodnom pozorištu:

U foajeu Narodnog pozorišta u našem gradu Kikinđani do petka, 11. juna mogu da pogledaju izložbu „Velikani srpskog glumišta“, autora Dragana Đorđevića i članova Udruženja građana “Žanka Stokić“ iz Rabrova.

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

Kulturni centar Kikinda u subotu, 19. juna na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Sport:

U poslednjem, 34. kolu Vojvođanske lige istok, ŽAK je na svom stadionu pobedio „Begej“ iz Žitišta rezultatom 4:3, dok je „Kikinda“ u Srpskoj Crnji izgubila od Budućnosti“ 1:0. Odigrano je i poslednje kolo Srpske lige Vojvodina, u kojem je „Sloboda“ u Kozarcima igrala nerešeno 2:2 sa „Jedinstvom“ iz Stare Pazove, dok je velikoselska „Kozara“ izgubila 4:1 u Starim Banovcima od ekipe „Dunava“. 

Vreme:

Danas sunčano i toplo sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!