Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. februar

Danas je petak, 5. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su tri saobraćajne nezgode, u Kanjiži, Kikindi i Senti, sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 258 slučajeva koronavirusa. 

Prijavljivanje za imunizaciju i dalje traje, preko portala eUprava ili pozivom na broj 0800 222 334. Mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su se prijavili. Vakcinacija se obavlja u prostorijama Udruženja penzionera, od ponedeljka do petka, od 8 do 15 sati. Informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 0230 410 164 ili 0230 410 230. 

Za članove Udruženja „Srpski ratni veterani“ besplatno testiranje na prisustvo antitela:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10 kancelarija broj 1 ili putem telefona 502-011. Akcija traje do kraja februara i besplatna je za ratne veterane. 

Datumi isplate januarskih penzija:

Poljoprivrednim i vojnim penzionerima isplata penzija na tekuće račune počinje danas, kao i na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta. Isplata penzije za januar mesec za penzionere iz kategorije zaposlenih počinje 9. ferbuara uplatom na tekuće račune u bankama, a narednog dana, 10. februara i na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će do 15. februara moći da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. U prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu upisuju se deca koja su rođena u periodu od 1. marta 2014. godine do kraja februara 2015. godine.

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ raspisala je i ove godine nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“. Nagrada se, po propozicijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 30. jun 2021. godine. Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“. Rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi.

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras će biti izvedena komedija „Ordinacija“. Početak je zakazan za 19 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Lutkarska predstava „Supermiš“ biće na repertoaru Dečje pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. februara. Predstava će se igrati u dva termina, od 17 i 19 sati. 

Sport:

U 14. kolu Arkus Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ u nedelju u Pančevu, sa početkom u 18:30 igraju protiv „Dinama“. Kikindski rukometaši su trenutno na pretposlednjem, 7. mestu tabele u grupi A. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5793 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas  će biti umereno oblačno i toplo. Duvaće slab južni vetar. Najniža temperatura oko osam, najviša oko 18 stepeni. U Srbiji će se do kraja nedelje zadržati malo do umereno oblačno i natprosečno toplo.

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj. Hipertoničarima i nervno labilnim osobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa i pospanost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!