INFO GRAD KIKINDA, 5. avgust

Danas je petak, 5. avgust

Kovid ambulanta:

Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Crveni krst:

Na jučeršanju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 63 potencijalna davaoca, od kojih je 60 dalo dragocenu tečnost, dok je troje odbijeno iz medicinskihh razloga. Zalihe krvi su smanjene, zbog čega će vanredna akcija biti održana u utorak, 9. avgusta u Crvenom krstu. Naredna redovna akcija zakazana je za ponedeljak, 15. avgust. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Jaše Tomića do Nikole Pašića, i Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika. 

Obeležavanje Dana sećanja na stradanje Srba u „Oluji“:

Udruženje „Srpski ratni veterani“, uz podršku loaklne samouprave, obeležiće danas u 12 časova u Kulturnom centru Dan sećanja na stradanje i progon Srba u operaciji „Oluja“, otvaranjem izložbe slika „Znameniti Srbi Dalmacije “ i tribinom „Istorijski aspekt proterivanja Srba iz Republike Srpske Кrajine“. 

Raspust u Kikindi:

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz seoskih mesnih zajednica, mogu da iskoriste pravo besplatnog prevoza do grada i posete različite programe koji se organizuju tokom manifestacije „Kikindsko leto“. Kartice „Raspust u Kikindi“, koje je potrebno pokazati u autobusu da bi se ostvarilo pravo na besplatan prevoz, učenici i studenti mogu preuzeti u kancelarijama seoskih mesnih zajednica. 

Sajam unikatnih rukotvorina:

Danas će u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Kulturnog centra biće održan Sajam unikatnih rukotvorina. 

Promocija „Dana piva“:

Turistička organizacija Zrenjanina predstaviće Kikinđanima svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani piva“ na Trgu ispred Muzeja, danas od 18.30 sati. 

Koncert KUD-a Mokrin:

U ovkviru manifestacije „Kikidnsko leto“ večeras u dvorištu Narodnog muzeja biće održan koncert KUD „Mokrin“. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, večeras sa početkom u 21 sat na Starom jezeru biće prikazan domaći film „Ne igraj na Engleze“. 

Rođendan Kancelarije za mlade:

Кancelarija za mlade i lokalna samouprava večeras u dvorištu Kulturnog centra, sa početkom u 22.30, organizuju žurku povodom trinaestog rođendana Кancelarije za mlade. Nastupiće pevačica Edita Aradinović i di-džej Luka Momčilov, naš sugrađanin, iz organizacije NS Party Team. Ulaz je slobodan. Žurka je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija, u koju će posetioci moći da ubace svoj dobrovoljni prilog. Sva prikupljena novčana sredstva će biti uplaćena organizaciji Budi human, na račun našeg sugrađanina Arsena Tanackova.

Dečja pijaca:

Kulturni centar Kikinda obaveštava najmlađe sugrađane da ove subote, 6. svgusta, neće biti organizovana dečja pijaca. Naredna će biti održana u subotu, 13. avgusta. 

Noćni bazar:

U subotu, 6. avgusta, od 18 do 23.30 na Trgu će biti organizovan Noćni bazar, u okviru kojeg će lokalni preduzetnici izložiti svoje proizvode. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. avgusta biće izvedena predstava „Medvedova ženidba“. Početak je u 19 časova. 

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji će biti održan od 10. avgusta na Trgu. Prijavljivanje ekipa traje do 8. avgusta, a kotizacija po ekipi iznosi 5 000 dinara. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave najkasnije do 8. avgusta putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12.

Sportski centar „Jezero“ i ovog leta organizovaće „Invictus challange“, takmičenje slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje će biti održano od danas do nedelje, 7. avgusta. Takmičenje večeras i u subotu na bazenima počinje u 19 sati, dok će u nedelju, 7. avgusta, od 18 sati na Starom jezeru biti održana trka sa preprekama za decu. Pobednička ekipa predstavljaće Кikindu u Novom Sadu na finalnom takmičenju 27. avgusta. Za dečju trku sa preprekama prijavljivanje je na dan takmičenja, na Starom jezeru, od 16 do 18 sati. 

Vreme:

Sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 36 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavlјa se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

error: Content is protected !!