Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. maj

Danas je utorak, 4. maj 

Pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju treći dan Uskrsa, Svetli ili Vaskršnji utorak. U narodu se ovaj dan smatra najboljim utorkom u celoj kalendarskoj godini. U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

Radosne vesti: 

Za praznike u Kikindi rođene su tri bebe (devojčica i dva dečaka). 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 23 pregleda, dok je 15 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Održana 31. Tucanijada u Mokrinu:

Na 31. Tucanijadi, odnosno Svetskom prvenstvu u tucanju farbanim uskršnjim jajima najtvrđe kokošije jaje imao je  Sava Terzić Košničar, šezdesetdevetogodišnji Mokrinčanin kojem je ovo četvrta titula od 1990. godine, kada je održano prve nadmetanje. On je u finalu pobedio Miloša Kovačića.

Drugi krug licitacije državnog zemljišta:

Gradska uprava Kikinda objavila je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup 3.138 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim za nametanja koja su oglašena na period od jedne godine. Uslov koji je potrebno da učesnici licitacije ispune, jeste da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Javno nadmetanje će se odvijati elektronski, preko aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 7. maj do 14 sati, a otvaranje ponuda i rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 21. maja. 

Mera smanjenja cene zakupa za ugostitelje i dalje ostaje na snazi:

Kako su protivepidemijske mere ograničavale ili privremeno obustavljale rad ugostitelja u prethodnih nekoliko meseci, u cilju očuvanja navedene delatnosti Gradsko veće Grada Kikinde donelo je Zaključak kojim mera smanjenja cene zakupa i dalje ostaje na snazi i to najmanje do 30. juna ove godine. To je jedan od načina kojim Grad Кikinda daje podršku ugostiteljima da u ograničavajućim uslovima privređivanja mogu da opstanu, da nastave da održivo posluju, a koja je na snazi od 15. jula prošle godine. Gradsko veće je takođe donelo odluku kojom će oni koji zauzimaju javne površine radi postavljanja letnjih bašti i u narednih mesec dana biti oslobođaeni plaćanja te naknade. Gradsko veće Grada Кikinda predlaže vlasnicima privatnog poslovnog prostora za iznajmljivanje koji ga iznajmljuju ugostiteljima da primene istu podsticajnu meru i da u cilju očuvanja ugostiteljske delatnosti smanje cenu zakupa.

PU „Dragoljub Udicki“:

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ trajaće do 15. maja. Roditelji mališane mogu upisati lično, u Upravnoj zgradi u Dositejevoj ulici broj 43. I ove godine moguće je i elektronsko podnošenje prijave, jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. 

Javno preduzeće „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ do 5. maja sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Sport:

U 28. kolu Vojvođanske lige Istok, „Kikinda“ je na Gradskom stadionu pobedila „Omladinac FAM“ iz Botoša, rezultatom 2:0, dok je ŽAK izgubio 1:0 u Čenti od „Banata“. U utakmicama Srpske lige Vojvodina, kozaračka „Sloboda“ je na svom stadionu slavila protiv pančevačkog „Dinama“ 3:2, dok je velikoselska „Kozara“ u Perlezu izgbuila od „Vojvodine 1928“, rezultatom 1:0. 

Vreme:

Sunčano sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 23 stepen. 

Bioprognoza: 

Povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti usloviće smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa disajnim tegobama. Mogući su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!