INFO GRAD KIKINDA, 4. jun

Danas je utorak, 4. jun

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni, danas i u sredu, 5. juna po dva kontejnera biće u Suvačarskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrije Tucovića, Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrije Tucovića, i u Gavrila Principa, u sredu, 5. i četvrtak, 6. juna 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Rade Trnića, u četvrtak, 6. i petak, 7. juna 6 kontejnera biće u Alebrtovoj, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, a od petka, 7. do ponedeljka, 10. juna 6 kontejnera biće u Kumanovskoj, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. 

Danas i sutra kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Branislava Nušića i Nikole Tesle, ugao Branislava Nušića i Raše Lazarevića, ugao Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle i ugao Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića; u sredu, 5. i četvrtak, 6. juna: ugao Svetozara Markovića i Nikole Tesle, ugao Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač; u četvrtak, 6. i u petak, 7. juna: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, ugao Svetosavska i Raše Lazarevića, ugao Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića; a od petka, 7. do utorka, 11. juna: ugao Rade Budurina i Nikole Tesle, ugao Đure Jakšića i Nikole Tesle i ugao Đure Jakšića i Raše Lazarevića. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji raskrsnice Jovana Jovanovća Zmaja i Partizanske, postavljanja cevi za instalaciju budućeg semafora kao i radova na atmosferskoj kanalizaciji, do ponedeljka, 17. juna na snazi će biti obustava saobraćaja u Partizanskoj, od “Žabice” do Miloša Ostojina, i u Jovana Jovanovića Zmaja, od Petefi Šandora do Bašaidskog druma. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom. Apeluje se na vozače da prilagode svoju vožnju stanju na putu i koriste alternativne pravce. JP „Kikinda“ zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Zbog zatvaranja dela ulice Jovana Jovanovića Zmaja, stajalište Autoprevoza u Mikronaselju će do 17. juna biti u Svetosavskoj ulici, kod restorana „Belavila“, i u odlasku i u povratku. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 62 potencijalna davaoca, od kojih je 51 dao dragocenu tečnost. Naredna akcija zakazana je za četvrtak, 13. jun. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda sklopljena su četiri braka. Kako saznajemo, tri para venčala su se u Kikindi, a jedan u Bašaidu. 

Istorijski arhiv:

U petak, 7. juna u holu Istorijskog arhiva, sa početkom u 18 časova biće otvorena izložba „Kikindski izbori“. Izložba obrađuje lokalne izbore u Kikindi od obnove višestranačja, odnosno od prvih izbora 1992. godine, pa do onih održanih 2020. godine. Postavku čini propagandni materijal (plakati, flajeri, leci, brošure) koji se čuva u zbirci u Arhivu. Autori izložbe su Srđan Sivčev i Nikola Radosavčev.

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera Kikinda, Čoka i Novi Kneževac obaveštava članove i ostale građane da je sklopila sporazum o saradnji sa hotelom „Park“ u Ivanjici. Svi zainteresovani mogu po veoma povoljnim uslovima da borave u hotelu na bazi punog pansiona sa korišćenjem spa centra.  Sva obaveštenja se mogu dobiti na brojeve: 0230 422 960 ili 060 700 7328 (za Kikindu), 063 335 647 (za Čoku) i 064 577 50 15 (za Novi Kneževac i Đalu). 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati astmatičarima, reumatičarima i osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije biće izražene u vidu razdražlјivosti i bolova u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

error: Content is protected !!