Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. novembar

Danas je utorak, 30. novembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe (devojčica i dečak).

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta. Na poziv pacijenata bilo je 24 intervencije, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 12 građana.

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikidnskog ZZJZ u našem gradu aktivan je 361 slučaj koronavirusa. Za tri dana registrovano je 35 novih slučajeva. Dve doze vakcine primilo je 25 707 osoba, njih 979 samo prvu dozu, a trećom je vakcinisana 15 051 osoba. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčala su se tri para. Kako saznajemo, po jedan brak sklopljen je u Kikindi, Mokrinu i Ruskom Selu. 

Produženo radno vreme Pošte u Mikronaselju:

Od srede, 1. decembra Pošta u Svetosavskoj ulici broj 105 radiće produženim radnim vremenom tokom radnih dana. Umesto od 7 do 14 sati, Pošta će od ponedeljka do petka biti otvorena od 7 do 19 časova, a vikendom neće raditi. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Sport:

Plivači „Velike Kikinde“ bili su veoma uspešni na takmičenju „Liga malih plivača Vojvodine“, gde su osvojili 8 zlatnih, i po 6 srebrnih i bronzanih medalja. Po ukupnom broju medalja, „Velika Kikinda“ je u konkurenciji 9 klubova zauzela drugo mesto.

Vreme:

Malo do umereno oblačno i hladno, u Kikindi do 5 stepeni. 

Bioprognoza: 

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovolјnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!