Promocija rada Ruskog geografskog društva u Srbiji u sredu u Kulturnom centru

Rad Centra ruskog geografskog društva, koji je u Srbiji regitrovan 2015. godine, biće predstavljen u velikoj sali Kultrunog centra u sredu, 1. decembra sa početkom u 18 časova. Događaj organizuje Društvo srpsko ruskog prijateljstva iz Kikinde. 

Na predstavljanju će govoriti prof. dr Miroljub A. Milinčić, redovni profesor Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i direktor Centra ruskog geografskog društva u Srbiji.

Rusko geografsko društvo osnovano je 1845. godine odlukom cara Nikolaja I sa ciljem da se bavi geografskim istraživanjima Rusije, a potom i celog sveta i publikovanjem dobijenih rezultata. Danas ovo društvo broji preko 20.000 članova. Centar ruskog geografskog društva u Srbiji registrovan je 2015, a zvanično otvoren 17. oktobra 2016. godine. Od tada do danas, Centar je organizovao veliki broj projekata i kampova, sve u cilju razvoja obrazovnih i društvenih potreba studenata iz Srbije i Ruske Federacije.

Glavne aktivnosti Ruskog geografskog društva su ekspedicije i istraživanje, obrazovanje, objavljivanje knjiga i rad sa mladima. Za 176 godina duge tradicije ovo društvo okupilo je najeminentnije stručnjake koji su dali ogroman doprinos u istraživanju evroazijskog geografskog prostora. Saradnja geografskih društava Rusije i Srbije traje više od veka, a članovi Ruskog bili su najugledniji Srbi, Vuk Кaradžić, Pavle Solarić, Jovan Cvijić.

error: Content is protected !!