INFO GRAD KIKINDA, 3. februar

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je ponedeljak, 3. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.  

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, četiri u Kikindi i tri u Senti. U pomenutim nezgodama tri lica su lakše povređena. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, rođen je jedan dečak. 

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje u ponedeljak u Kikindi:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 10 do 11 sati, bez struje će ostati korisnici u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Kosovske do Iva Lole Ribara, i u Ulici Iva Lole Ribara, od Jovana Jovanovića Zmaja do Miloša Ostojina. 

U utorak, 4. februara, od 9:15 do 13:30, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Đure Daničića, Kumanovska, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Albertova, od Žarka Zrenjanina do Laze Kostića, Žarka Zrenjanina, od Kumanovske do Kinđe, Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka, Dimitrija Tucovića, od Albertove do Kraljevića Marka, Kumanovska, od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, i Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 4. februara biće predstava „Izbiračica“, rađena po tekstu Koste Trifkovića. Početak je u 20 sati. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili su u subotu na domaćem terenu, u utakmici 15. kola Arkus lige Srbije, od „Dinama“ iz Pančeva, rezultatom 42:32. 

Košarkaši „Velike Kikinde“ savladali su ekipu „Beočina“, rezultatom 66:63, u utakmici 12. kola Druge regionalne lige – Sever.

Na Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Branislav Gecić “ prvo mesto i galvnu nagradu od 250.000 dinara osvojilo je „Naftagas transport“ iz Kikinde, drugoplasirana ekipa „Tisa automotiv“ osvojila je 70.000 dinara, dok je zrenjaninski „Autoservis Jovin“ zauzeo treće mesto i osvojio 30.000 dinara. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,58 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, toplo, moguća slaba kiša. Maksimalno 14 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, reumatski bolovi i nervoza. Pojačan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!