Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. jul

Danas je četvrtak, 29. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda,  dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Epidemiološka situacija u Kikindi i dalje se ocenjuje kao stabilna, ali se savetuje oprez zbog rasta broja obolelih u našoj zemlji. Imunizacija trenutno stagnira, a do sada je vakcinisano manje od 50 posto stanovnika. Dostupne su vakcine Fajzer i Sinofarm, dok je za Sputnjik neophdono zakazivanje. 

Radosne vesti:

U protekla 24 sata u Kikikindi rođene su tri bebe ( dva dečaka i jedna devojčica).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do nedelje, 1. avgusta biti na sledećim lokacijama u Mokrinu: ugao ulica Svetog Save i Dimitrija Tucovića, ugao ulica J. J. Zmaja i Dositeja Obradovića, ugao ulica Prvomajska i Beogradska i ugao ulica Prvomajska i Sonje Marinković. U toku akcije moguće je premestiti kontejnere na druge lokacije, ako je to potrebno. Nakon Mokrina, akcija će 2. avgusta biti nastavljena u Nakovu. 

NSZ:

U okviru mera aktivne politike zapošljavanja, raspisana su dva javna poziva, koja će biti finansirana od strane lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. Jedan se odnosi na javne radove za osobe sa invaliditetom, koji je otvoren d0 30. jula, dok će javni poziv vezan za stručnu praksu biti otvoren do utroška sredstava. Ukupan budžet za ove namene je preko 5,7 miliona dinara, od čega su 3 miliona sredstva iz gradske kase, dok je ostatak obezbedilo nadležno Ministarstvo. Preko 3,5 miliona dinara biće izdvojeno za finasiranje javnih radova, a ostatak za stručnu praksu. Dvadeset tri lica, osoba sa invaliditetom, moći će da budu angažovana za javne radove, a sedmoro mladih za stručnu praksu. Detalji javnih poziva mogu se pronaći na sajtu grada

Pozorište dvorište:

Večeras će u dvorištu Kulturnog centra biti izvedena predstava „Zunzarina plata“ Dečjeg pozorišta „Lane“, a u petak „Supermiš“. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

Letnji bioskop:

U dvorištu Narodne biblioteke, u okviru letnjeg bioskopa, u petak, 30. jula od 21 sat biće prikazana romantična komedija „Ukratko“. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ od danas do nedelje, 1. avgusta organizuje 20. po redu Festival narodnih orkestara.  Natupiće orkestri iz naše zemlje i Rumunije, a nedelja je rezervisana za rok veče. Program u dvorištu Muzeja svake večeri festivala počinje u 20:30, osim u subotu, kada je početak u 18 sati.

Fijakerijada u Novim Kozarcima:

Četvrta po redu Fijakerijada u Novim Kozarcima biće održana u subotu, 31. jula, na imanju Lisović, sa početkom u 14 sati. Događaj organizuje Sportsko udruženje „Zelenac“, a očekuje se učešće takmičara iz severnog i južnog Banata. 

Sport:

Sportski centar „Jezero“ od 30. jula do 1. avgusta oragnizuje takmičenje „Mamut invictus challange“, koje će u petak i subotu od 20 sati biti održano na otvorenim bazenima, a u nedelju od 11 časova na Starom jezeru. 

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Novi trener Muškog rukometnog kluba „Kikinda Grindeks“ je Slaviša Laković, bivši trener subotičkog „Spartaka“. Kikinđani će se od jeseni ponovo takmičiti u Super B ligi. 

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

I danas sunčano i vrlo toplo, sa temperaturom do 36 stepeni. I narednih dana će biti slično vreme, osveženje sa kišom očekuje se u nedelju. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba, pa se svima savetuje izvestan oprez. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!