INFO Servis

Bogato “Kikindsko leto“: “Korzo“, “Disko Delfin“, koncerti i filmovi tokom avgusta

Za vikend počinje “Kikindsko leto“, manifestacija koju su Kikinđani navikli da prate u poslednjih petnaestak godina. Svaki prvi vikend uvek je posvećen mladima, tako da će se u petak, subotu i nedelju održati “Mamut invictus challenge“, sportsko takmičenje na bazenima Sportskog centra “Jezero“ i na Starom jezeru:

-Na kikindskim bazenima u petak, 30. i u subotu, 31. jula, održaće se prvi “Mamut invictus challenge“, takmičenje vrlo slično igrama bez granica. U petak i subotu manifestacija će biti održana na bazenu, biće veoma zabavno jer su propoizicije da ekipa mora da sadrži šest takmičara, minimun dve devojke i četiri muškarca, a maksimalno može ukupno da ih bude deset. Takmičenje će biti veoma interesantno, biće dosta sportskih disciplina u vodi i dobra muzika. Potom, u nedelju, 1. avgusta od 10 sati na Starom jezeru biće održana individualna trka sa preprekama. To smo prepoznali kao nešto vrlo zanimljivo i to će se prvi put održati u našem gradu. Staza je duga tri i po kilometra sa raznim preprekama, kao što su preskakanje zida, puzanje po blatu, tako da će Kikinđani mogu da očekuju pravi spektakl. Početak programa na bazenima je u 20 sati – istakao je Dejan Pudar, direktor Sportskog centra “Jezero“.

U okviru Kikindskog leta, od polovine juna već se puštaju projekcije filmova na otvorenom u dvorištu Narodne biblioteke “Jovan Popović“, a Kikinđani i dalje mogu da očekuju projekcije utorkom i petkom: 

-Za subotu, 7. avgust previđeno održavanje kikindskog Korzoa, ali i Disko Delfin. Korzo nismo organizovali pet godina, ali je sada sve spremno da se ponovo okupimo kod Katoličke crkve, baš kako je to bilo nekada, sve dok gradski trg nije počeo da funckioniše na način kako mi znamo. Napravićemo šetnju gradom, kao nekada, a potom idemo na Staro jezero i na Disko Delfin, koji svi željno iščekujemo. Oni koji ne žele na korzo, treba da znaju da Disko Delfin počinje od 21 sat na poznatom mestu uz DJ-a Savu Grabića i poznate hitove sedamdesetih i osamdesetih godina. U nedelju imamo koncert Duvačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Za utorak i sredu, 10. i 11. avust, očekuje nas performans grupe “Supstanc“ iz Graca, radi se o modernom plesu, naše sugrađanke Maje Nedeljkov. Pored toga, očekuje nas žurka AS FM, potom Muzika devedesetih, koja je predviđena za 14. avgust, na terenima Sportskog centra Jezero. Očekuje nas koncert grupe Roj, potom koncert juniorskog sastava grupe Melizmi,  kao i koncert plesne grupe Dance and soul. Takođe, očekuje nas jedna interesantna pirča i zove se Rock AD Hock, a radi se o Kikinđanima koji ne žive u našem gradu i koji će našim sugrađanima prirediti lepo muzičko veče. KUD Sunčana jesen takođe ima svoj program, potom KUD Mokrin, a za sam kraj smo ostavili koncert Aleksandra Dujina, koji će održati koncert “Vocal power“ – istakla je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije grada Kikinde.

Za utorak, 3. i sredu, 4. avgusta, planirano je održavanje 3X3 vaterpola, takmičenja na bazenima SC Jezero, koje će se odvijati od 14 sati do 19 časova. Svi učesnici koji žele da učestvuju na svim takmičenjima, mogu da se prijave na recepciji Sportskog centra “Jezero“. Tokom tri letnja meseca, Turistička organizacija grada Kikinde priredila je 126 događaja na različitim lokacijama u gradu i selima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!