Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. april

Danas je četvrtak, 29. april 

Radosne vesti: 

U toku jučerašnjeg dana, u porodilištu  Opšte bolnice u Kikindi rođeno je šest beba. Na svet su došla četiri dečaka i dve devojčice

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, lakše je povređeno jedno lice.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta. Na poziv pacijenata obavljen je 21 pregled, dok je 7  građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u Kikindi je aktivo je 498 slučajeva koronavirusa. 

Održana 10. sednica Skupštine grada: 

Na 10. sednici Skupštine Grada Kikinde odbornici su usvojili rebalans gradskog budžeta. Kako je precizirala Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, budžet je bio projektovan na iznos od 2 milijarde 690 miliona dinara, a rebalansom je uvećan 11 odsto, tačnije 300 miliona dinara. Osnivanjem Turističke organizacije Kikinda ovo pravno lice uvršteno je u budžet kao indirektni korisnik. Odbornici su usvojili i odluku o pristupanju našeg grada u članstvo udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka. Kikinda je sada dvanaesti grad u kom će višečlane porodice moći da ostvaruju niz pogodnosti. Korišćenje potrošačke kartice porodicama sa troje ili više dece omogućava popust prilikom kupovine u maloprodajnim objektima kompanija koje su partneri projekta.  

Drugi krug licitacije državnog zemljišta:

Gradska uprava Kikinda objavila je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup 3.138 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim za nametanja koja su oglašena na period od jedne godine. Uslov koji je potrebno da učesnici licitacije ispune, jeste da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Javno nadmetanje će se odvijati elektronski, preko aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 7. maj do 14 sati, a otvaranje ponuda i rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 21. maja. 

PU „Dragoljub Udicki“:

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ trajaće do 15. maja. Roditelji mališane mogu upisati lično, u Upravnoj zgradi u Dositejevoj ulici broj 43. I ove godine moguće je i elektronsko podnošenje prijave, jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. 

Javno preduzeće „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ do 5. maja sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

Sport:

Odbojkaši “Kikinde“ završili su prvenstvo Druge savezne lige pobedom u Staroj Pazovi. Kikinđani su sa 3:0 bez većih problema savladali domaću ekipu “Mladost“ u utakmici poslednjeg 22. kola, i zauzeli 4. poziciju. 

Utakmicom zaostalog 10. kola Prve regionalne ženske košarkaške lige – sever, košarkašice SO ŽKK pobedom su završile prvenstvo. Kikinđanke su slavile protiv “Sloge“ iz Plandišta sa 85:60 i tako još jednom potvrdile kvalitet koji poseduju, uprkos činjenici da su najmlađa ekipa pred kojom je tek lepa budućnost.

U 31. kolu Srpske lige Vojvodina, velikoselska „Kozara“ je na svom stadionu igrala bez golova protiv „Prvog maja“ iz Rume, dok je kozaračka „Sloboda“ prekinula pobednički niz, porazom u Sakulama od „Borca“, rezultatom 3:0. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 23 stepena. 

Bioprognoza: 

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!