Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 28. jul

Danas je sreda, 28. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda,  dok je u ambulanti pomoć zatražilo 5 građana. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Epidemiološka situacija u Kikindi i dalje se ocenjuje kao stabilna, ali se savetuje oprez zbog rasta broja obolelih u našoj zemlji. Dnevno se u kovid ambulanti obavi prosečno oko 40 pregleda, od kojih je oko 25 kontrolnih. U Opštoj bolnici hospitalizovano je 5 pacijenata, starosti od 14 do 82 godine. Imunizacija trenutno stagnira, a do sada je vakcinisano manje od 50 posto stanovnika. Dostupne su vakcine Fajzer i Sinofarm, dok je za Sputnjik neophdono zakazivanje. 

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi. Registrovan je požar na području Kanjiže.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas i sutra biti postavljeni na sledećim lokacijama u Mokrinu: ugao ulica Đure Jakšića i Uroša Kuzmanova, ugao ulica Branka Radičevića i Nikole Tešina, ugao ulica I. L. Ribara i Svetog Save i u Ulici 2. Oktobar, a od četvrtka, 29. jula do nedelje, 1. avgusta: ugao ulica Svetog Save i Dimitrija Tucovića, ugao ulica J. J. Zmaja i Dositeja Obradovića, ugao ulica Prvomajska i Beogradska i ugao ulica Prvomajska i Sonje Marinković. U toku akcije moguće je premestiti kontejnere na druge lokacije, ako je to potrebno. Nakon Mokrina, akcija će 2. avgusta biti nastavljena u Nakovu. 

NSZ:

U okviru mera aktivne politike zapošljavanja, raspisana su dva javna poziva, koja će biti finansirana od strane lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. Jedan se odnosi na javne radove za osobe sa invaliditetom, koji je otvoren d0 30. jula, dok će javni poziv vezan za stručnu praksu biti otvoren do utroška sredstava. Ukupan budžet za ove namene je preko 5,7 miliona dinara, od čega su 3 miliona sredstva iz gradske kase, dok je ostatak obezbedilo nadležno Ministarstvo. Preko 3,5 miliona dinara biće izdvojeno za finasiranje javnih radova, a ostatak za stručnu praksu. Dvadeset tri lica, osoba sa invaliditetom, moći će da budu angažovana za javne radove, a sedmoro mladih za stručnu praksu. Detalji javnih poziva mogu se pronaći na sajtu grada

Pozorište dvorište:

Večeras će u dvorištu Kulturnog centra biti izvedena predstava „Tri praseta“ Dečjeg pozorišta „Lane“. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

Letnji bioskop:

U dvorištu Narodne biblioteke, u okviru letnjeg bioskopa, u petak, 30. jula od 21 sat biće prikazana romantična komedija „Ukratko“. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ od četvrtka, 29. jula do nedelje, 1. avgusta organizuje 20. po redu Festival narodnih orkestara. Program u dvorištu Muzeja svake večeri festivala počinje u 20:30, osim u subotu, kada je početak u 18 sati. 

Fijakerijada u Novim Kozarcima:

Četvrta po redu Fijakerijada u Novim Kozarcima biće održana u subotu, 31. jula, na imanju Lisović, sa početkom u 14 sati. Događaj organizuje Sportsko udruženje „Zelenac“, a očekuje se učešće takmičara iz severnog i južnog Banata. 

Sport:

Članica Teniskog kluba Kikinda Mila Pejčić osvojila je porteklog vikenda drugo mesto i srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda, održanom na terenima Teniskog kluba „Winner“.

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

Pretežno sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 37 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Posebna opreznost savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!