INFO GRAD KIKINDA, 27. novembar

Danas je ponedeljak, 27. novembar

 

Radosne vesti: 

U toku proteklog vikenda u kikidnskom porodilištu rođeni su dva dečaka i jedna devojčica. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 30. novembra u prostorijama Crvenog krsta, u vremenskom periodu od 8.30 do 13 sati, biće održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Kutija želja:

„Kutija želja“, u koju deca uzrasta od 1 do 10 godina mogu da ubace svoja pisma Deda Mrazu, biće postavljena na Trgu do 12. decembra. U pismu je obavezno napisati podatke: ime i prezime, godina rođenja deteta, tačna adresa i broj telefona roditelja ili staratelja. Deda Mraz će i ove godine, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, obilaziti domove mališana koji su pisali pisma i deliti im poklone.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 28. novembra biće gostujuća predstava „Crna ovca“ kraljevačkog Pozorišta. Početak je u 20 časova. 

ADZNM „Gusle“:

ADZNM „Gusle“ u utorak, 28. i u sredu, 29. novembra sa početkom u 20.15 u horskoj sali Društva, organizuje audiciju za mešoviti omladinski hor „Tolinger“. Hor vodi Eva Francuski Aranjoš, dugogodišnja članica „Gusala“ i nastavnica u OMŠ „Slobodan Malbaški“. Poziv je namenjen mladima od 15 do 30 godina, sa i bez pevačkog iskustva. 

VŠSSOV:

Danas će u amfiteatru VŠSSOV, sa početkom u 18 sati, biti održano predavanje na temu „Izazovi roditeljstva“. Predavač će biti Dijana Kopunović Torma, psiholog i psihoterapeut. 

Cene naftnih derivata:

Litar evrodizela do petka će na pumpama maksimalno koštati 201, a benzina evropremijum BMB – 179 dinara. Nove maksimalne cene se objavljuju svakog petka do 15 časova, a Vlada Srbije produžila je period važenja ograničenja cena derivata nafte do 30. novembra.

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su u hali SC „Jezero“ „Lavove“ iz Bačke Palanke, rezultatom 33:27 i preuzeli lidersku poziciju na tabeli. U narednom, 11. kolu Super B lige u petak, 1. decembra igraće u Beogradu protiv „Sinđelića“. 

Vreme:

Promenjivo oblačno, suvo i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 7 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se blago pobolјšanje biometeoroloških prilika, ali se svim hroničnim bolesnicima i dalјe savetuje oprez i pridržavanje propisane terapije. Pojačana opreznost se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija mogući su pospanost i promenlјivo raspoloženje.

error: Content is protected !!