Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 27. jul

Danas je utorak, 27. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 14 pregleda,  dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindi je rođena jedna beba (devojčica).

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada do četvrtka kontejneri će biti postavljeni na sledećim lokacijama u Mokrinu: ugao ulica Đure Jakšića i Uroša Kuzmanova, ugao ulica Branka Radičevića i Nikole Tešina, ugao ulica I. L. Ribara i Svetog Save i u Ulici 2. Oktobar, a od četvrtka, 29. jula do nedelje, 1. avgusta: ugao ulica Svetog Save i Dimitrija Tucovića, ugao ulica J. J. Zmaja i Dositeja Obradovića, ugao ulica Prvomajska i Beogradska i ugao ulica Prvomajska i Sonje Marinković. U toku akcije moguće je premestiti kontejnere na druge lokacije, ako je to potrebno. Nakon Mokrina, akcija će 2. avgusta biti nastavljena u Nakovu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došao je 61 potencijalni davalac, od kojih je 56 dalo krv. Naredna akcija biće održana 9. avgusta. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi, u toku proteklog vikenda venčalo se šest parova, po tri u subotu i nedelju. Kako saznajemo, po dva para sudbonosno da rekla su u Kikindi i Ruskom Selu, a po jedan u Bašaidu i Banatskom Velikom Selu. 

NSZ:

U okviru mera aktivne politike zapošljavanja, raspisana su dva javna poziva, koja će biti finansirana od strane lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. Jedan se odnosi na javne radove za osobe sa invaliditetom, koji je otvoren d0 30. jula, dok će javni poziv vezan za stručnu praksu biti otvoren do utroška sredstava. Ukupan budžet za ove namene je preko 5,7 miliona dinara, od čega su 3 miliona sredstva iz gradske kase, dok je ostatak obezbedilo nadležno Ministarstvo. Preko 3,5 miliona dinara biće izdvojeno za finasiranje javnih radova, a ostatak za stručnu praksu. Dvadeset tri lica, osoba sa invaliditetom, moći će da budu angažovana za javne radove, a sedmoro mladih za stručnu praksu. Detalji javnih poziva mogu se pronaći na sajtu grada

Pozorište dvorište:

Večeras će u dvorištu Kulturnog centra biti izvedena predstava „Čarobni tim“ Dečjeg pozorišta „Lane“. Početak je u 19 sati, ulaz je besplatan. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke večeras će biti kriminalistička drama „Istinita priča o Kelijevoj bandi“. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ od četvrtka, 29. jula do nedelje, 1. avgusta organizuje 20. po redu Festival narodnih orkestara. Program u dvorištu Muzeja svake večeri festivala počinje u 20:30, osim u subotu, kada je početak u 18 sati. 

Sport:

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih, pa im se savetuje pridržavanje saveta lekara. Preporučuje se smanjenje fizičkih aktivnosti i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja, tokom najtoplijeg dela dana.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!