INFO GRAD KIKINDA, 25. novembar

Danas je četvrtak, 25. novembar

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Danas od 8:30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Osobe koje su primile vakcine Fajzer, Sinofarm i Moderna dragocenu tečnost mogu darovati odmah, dok oni koji su primili Sputnjik V i AstraZeneka to mogu učiniti nakon dve nedelje. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodna biblioteka:

Povodom 180. godišnjice rođenja Laze Kostića, danas će u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biti održano književno veče pod nazivom „Laza Kostić na putu između jave i sna“. O delu srpskog književnika govoriće dr Mladen Đuričić, a Kostićeve stihove će čitati Nebojša Milovanović, dramski umetnik. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Ivica i Marica“, rađena po tekstu Aleksandra Maletina, biće premijerno izvedena u Dečjem pozorištu „Lane“ u nedelju, 28. novembra, u terminima od 17 i 19 sati. Kako bi se izbegle velike gužve, karte za premijeru najbolje je rezervisati ranije, putem Fejsbuk stranice Dečjeg pozorišta „Lane“ ili na broj: 064 158 93 14. 

Vreme:

Pretežno vedro sa temperaturom do 12 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima kao i nervno labilnim osobama. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti.

error: Content is protected !!