Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 23. maj

Danas je ponedeljak, 23. maj

 

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći u toku jučerašnjeg dana intervenisala je 32 puta. Lekarsku pomoć za kućnu posetu zatražilo je 11 građana u gradu i 8 u selima kikindske opštine. Hitan pregled u ambulanti potražilo je 13 pacijenata.

Radosne vesti:

Najlepše vesti stižu ovog jutra iz Porođajnog odeljenja kikindske Opšte bolnice. Prethodnog vikenda i ovog jutra rođene su 4 devojčice i 2 dečaka-saznajemo u porodilištu.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas od 8 do 9 sati bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Jugovićevoj, od kućnog broja 45 do Nikole Pašića, Braće Laković, od Jaše Tomića do Jovana Popovića, Vojvode Putnika, od Jaše Tomića do Nikole Pašića, Nikole Pašića, od Vojvode Putnika do Semlačke, Semlačka, od Hajduk Veljka do Nikole Pašića, Jugovićeva, od Semlačke do Nikole Pašića, Koste Bočarca, Braće Laković, od Semlačke do Jaše Tomića, Jaše Tomića, od Semlačke do Vojvode Putnika, Hajduk Veljkova, od Teodora Ilića Češljara do Semlačke, Semlačka, od Kralja Petra I do Hajduk Veljka, Vojvode Putnika, od Teodora Ilića Češljara do Jaše Tomića i Jaše Tomića, od Braće Laković do Vojvode Putnika. Od 8 do 10 sati, takođe danas, struju neće imati stanovnici ulice Đure Jakšića, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva.

U utorak, 24. maja, od 8 do 9 sati struju neće imati sledeće ulice u Kikindi: Partizanska, od Zmaj Jovine do Braće Subotički, Njegoševa, od Radničke do Mihajla Pupina,  Mihajla Pupina, od Zmaj Jovine do Njegoševe i Braće Subotički, od Partizanske do Radničke, od 8 do 10 sati: Srbobranska, od Vojina Zirojevića prema Omladinskoj, Marka Miljanova od Srbobranske do Nemanjine, Nemanjina od broja 133 do kraja ulice i u blokovima H i G1 u Mikronaselju, a od 11 do 13: blokovi A, C i G u Mirkonaselju, Svetosavska ulica brojevi 125 i 131, parna strana Svetosavske od 82 do 160 i neprana strana Svetosavske, od 61 do 95, Mihajla Pupina od Svetosavske do Zmaj Jovine, i Braće Tatić, od Mihajla Pupina do Kosovske. 

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će se još danas u Nakovu nalaziti u Glavnoj ulici. 

U gradskoj zoni, još danas 3 kontejnera biće u Ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, a po jedan u Krem naselju, na uglu Laze Kostića i Donje vodoplavne i u Bregalničkoj ulici; danas i sutra u ulicama: Branka Vujina, Barska, Branka Radičevića, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije); u utorak i sredu dva kontejnera biće u Masarikovoj a 4 u Hajduk Veljkovoj; u sredu i četvrtak: po 6 kontejnera biće u Dositejevoj i Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića, a u četvrtak i petak: u Braće Laković i Semlačkoj. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

U utorak, 24. maja, na repertoaru Narodnog pozorišta biće predstava „Laža i paralaža“. Početak je u 20 sati. 

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,5042 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

 Vreme:

Pretežno sunčano sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi u intervalu od 27 do 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija i dalјe nepovolјno utiče na astmatičare i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!