Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. jun

Danas je utorak, 22. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put. Na poziv pacijenata obavljeno je 23 pregleda, dok je 8 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer, Sinofarm i AstraZeneka. 

Akcija dobroovljnog davanja krvi:

U četvrtak, 24. juna, u periodu od 8:30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće održana akcija dorovoljnog davanja krvi. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za maj 2021. godine. Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena danas, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u sredu, 23. juna 2021. godine.

Subvencije za energetsku efikasnost:

Grad Кikinda će, u nastupajućem periodu, a na osnovu Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, subvencionisati određene mere energetske efikasnosti. 
Javni poziv za privredne subjekte ( firme izvođače ) će biti raspisan krajem juna, a za fizička lica do kraja jula. Sva obaveštenja u vezi ovog Programa će biti istaknuta na sajtu grada, oglasnoj tabli ispred uslužnog centra Gradske uprave grada, kao i u lokalnim medijima.

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“:

Prijavljivanje za upis u OMŠ „Slobodan Malbaški“ traje do četvrtka, 24. juna, slanjem mejla na [email protected] ili pozivom na broj 0230/ 442 474 radnim danima od 9 do 12 sati. Prijava treba da sadrži ime, prezime i JMGB i deteta i roditelja, ime škole i razred koji će dete pohađati od 1. septembra, kontakt telefon, kao i instrument za koji se prijavljuje, može se navesti i više instrumenata. Budući učenici mogu da se odluče za neki od sledećih muzičkih instrumenata: klavirska harmonika ili dugmetara, klarinet, flauta, klavir, tambura, violina, a mogu odabrati i solo pevanje. Nakon završetka prijava roditelji će biti obavešteni o vremenu provere. 

Škola ribolova za decu:

Udruženje za sportski ribolov i zaštitu životne sredine „Galadska“ organizuje školu ribolova u trajanju od dva vikenda, počev od 3. jula, namenjenu deci i mladima od 7 do 18 godina. Cilj je da se najmlađi sugrađani upoznaju sa osnovama ribolova ali i značajem zaštite životne sredine. Poslednjeg dana škole biće organizovano takmičenje pod nazivom „Štapom protiv droge“, na kojem će pojedinci moći da se istaknu i ujedno obezbede mesto u kadetskoj ili juniorskoj selekciji kluba. Svi učesnici škole ribolova dobiće na poklon majicu i štap za pecanje sa svim neophodnim rekvizitima. Prijavljivanje traje do 27. juna. Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici USR „Galadska“, ili pozivom na broj: 060/ 04 99 302. 

Narodna biblioteka:

Knjiga “Tamburaške priče iz davnina” Zorana Kneževa biće predstavljena u Narodnoj bilbioteci „Jovan Popović“ večeras sa početkom u 19 časova. O knjizi će osim autora govoriti: mr Siniša Jokić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada, Zoran Bugarski Brica, član Velikog tamburaškog orkestra RTV-a i rukovodilac sekcije “Centra tamburaške kulture”, 
Milan Prunić Duma, vokalni solista. U muzičkom delu programa će nastupiti Milan Prunić Duma, uz pratnju Zorana Bugarskog Brice sa orkestrom “Banatski štim“. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

Kulturni centar Kikinda u četvrtak, 24. juna sa početkom u 18 sati u Narodnom pozorištu organizuje predavanje „Čudesni svet feng šuija“ Sandre Drinčić. Besplatne ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti u Kultrunom centru. 

Dečje pozorište „Lane“:

Prijave za letnju školicu baleta, koja će tokom jula i avgusta biti realizovana u Dečjem pozorištu „Lane“, su počele. Zbog očekivanog velikog odziva, deca će biti podeljena u dve uzrasne grupe. Mlađu će činiti mališani starosti 3 i 4 godine, dok će oni koji imaju 5 i 6 godina biti u starijoj grupi. Za prijavu je dovoljno poslati poruku na broj 064 299 63 83, potrebno je napisati ime i prezime deteta i koliko ima godina. 

Sport:

Na streličarskom takmičenju, održanom u Beogradu, članovi kikindskog „Apola“ osvojili su dve medalje. Juniorka Sara Zamurović osvojila je srebrno odličje u stilu olimpik, a medaljom istog sjaja okitio se i veteran Jožef Olah, u stilu složeni luk.

Na 21. po redu međunarodnom turniru „Street Serbia Subotica“ Odbojkaški klub „Ki 0230“ uspeo je ostvari najveći uspeh u istoriji kluba u takmičenju škole odbojke na turnirima ovog tipa. U svim starosnim kategorijama (devojčice 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012/2013. godište) osvojene su medalje, zbog čega je OK „Ki 0230“ osvojio pehar kao najtrofejniji. 

Vreme:

Danas sunčano i veoma toplo, najviša dnevna od 32 C do 38 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Pojačana koncentracija se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!