Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 21. januar

Danas je petak, 21. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta. Na poziv pacijenata bilo je 17 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 8 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došli devojčica i dečak. 

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima u našem gradu aktivno je 628 slučajeva koronavirusa. Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulante u Mikronaselju i kod Tehničke škole rade od 7 do 22 sata. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 39 potenicjalnih davalaca, od kojih je 38 dalo krv, dok je jedna osoba odbijena iz medicinskih razloga. Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine zahvaljuju humanim ljudima koji su se odazvali akciji i najavljuju narednu, koja je zakazana za 31. januar. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 24. januara, od 13 do 14 sati bez struje će ostati korisnici u Mokrinu, u ulicama Svetog Save, od Živice Kodranova do Dositeja Obradovića, i Dositeja Obradovića, od Svetog Save do Jovana Jovanovića Zmaja. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Večeras sa početkom u 18 sati u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ Ivani Miljak Karanfilov biće uručena književna nagrada „Đura Đukanov“. Ovogodišnjoj dobitnici priznanje će uručiti predsednik Skupštine grada Malden Bogdan. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras će biti predstava „Kovači“. Početak je zakazan za 20 sati. 

Vreme:

Pretežno sunčano i hladno. Najviša temperatura u Kikindi biće 2 stepena. 

Bioprognoza: 

Releativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!