Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. septembar

Danas je ponedeljak, 20. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 14 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana.

Radosne vesti:

U toku vikenda na svet je došlo pet beba ( četiri dečaka i jedna devojčica).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda, u toku proteklog vieknda registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda ( četiri u Kikindi, po jedna u Čoki, Novi kneževac i Senta ). U pomenutim nezgodama tri lica su lakše povređena i jedno je sa teškim telesnim povredama.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u Kikindi, danas i u utorak šest kontejnera biće postavljeno u Ulici Cara Dušana, od Oslobođenja do Save Tekelije, u utorak i sredu 4 kontejnera biće u Ulici Pere Segedinca, a po jedan u Koste Krnića i Milana Petrovića (na sredini ulice), u sredu i četvrtak: 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Stevana Sremca, od od Oslobođenja do Braće Sredojev, a jedan u Ulici Braće Arsenov, u četvrtak i petak: Ulica Braće Sredojev (ugao sa Šabačkom), po dva kontejnera biće u ulicama Braće Opsenice i Vašarište, a jedan u Miloša Velikog, kod ŽAK-ovog stadiona, a od petka, 24. do ponedeljka, 27. septembra: pet kontejnera biće u Ulici Miloša Velikog, od Stevana Sremca do Uglješe Terzina, a jedan u Save Tekelije, od Stevana Sremca do Cara Dušana. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u danas od 12:30 do 13:30 bez struje će ostati potrošači u Ruskom Selu, u Ulici Mladena Stojanovića, od broja 66 do kraja ulice, a u utorak, od 8 do 13 sati, takođe u Ruskom Selu struje neće biti u ovim ulicama: Sonje Marinković, Braće Opsenice, Žarka Zrenjanina, Njegoševa, Stevice Jovanovića, Ive Lole Ribara, Solunskih dobrovoljaca, Braće Despotov i Polita Desančića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 23. septembra u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 sati, biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Danas isplata socijalnih davanja za avgust, u sredu penzioneri dobijaju 50 evra:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja za avgust mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Isplata novčane pomoći korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 5.900 dinara biće u sredu, 22. septembra. 

Sport:

Odbojkaši “Kikinde“ poraženi su u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije na teritoriji Vojvodine. Kikinđani su u hali Sportskog centra “Jezero“ izgubili sa 3:0 u setovima od prvoligaške ekipe OK “Novi Sad“. 

U utakmicama 6. kola Vojvođanske lige Istok, „Kozara“ je u Velikom Selu savladala je „Vojvodinu 1928“ rezultatom 2:0, kozaračka „Sloboda“ je bila ubedljiva u Beloj Crkvi, gde je pobedila „BAK“  4:0, a istim rezultatom je i ruskoselska „Crvena zvezda“ savladala „Proleter“ iz Banatskog Karlovca. 

U Sprskoj ligi Vojvodina, OFK Kikinda je u Sakulama izgubila do „Borca“, rezultatom 4:1. 

Vreme:

Danas hladnije, uz prolazno naoblačenje, povremeno s kišom. Vetar umeren, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na hronično obolele. Oprez se savetuje asmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući glavobolјa i pospanost. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!