Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 19. maj

Danas je četvrtak, 19. maj

Agencija za bezbednost saobraćaja, PU Kikinda i Grad Kikinda danas će u 13 časova ispred Gradske kuće zajednički realizovati projekat „Na maturu bez automobila“. Simulacijom će biti prikazana „vožnja u pijanom stanju“, kao i posledice, koje su moguće za sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo za maturante srednjih škola. Nakon pokazne vežbe, u 14:00 sati, u Svečanoj sali Gradske kuće će biti organizovano predavanje, koje prati temu pokazne vežbe.

Hitna služba:

Hitna služba je tokom prethodnog dana intervenisala 30 puta. Kućnu pomoć zatražilo je 17 građana, 13 u gradu i 4 u selima kikindske opštine, dok je u ambulanti pregledano 13 pacijenata. 

Radosne vesti:

Lepe vesti stižu i ovog jutra iz kikindskog porodilišta. U poslednja 24 sata, na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice rođene su dve devojčice-saznajemo u kikindskoj bolnici.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas će od 8 do 10 časova bez struje ostati Kikinđani u Dositejevoj ulici, od Nikole Pašića do Semlačke, i Jaše Tomića od Kralja Petra Prvog do Dositejeve.  Od 8 do 12 sati zbog planiranih radova bez struje će biti stanovnici sledećih ulica u Kikindi: Kumanovske od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Žarka Zrenjanina od Albertove do Save Lipovanova, Kraljevića Marka, od  Žarka Zrenjanina do Đure Oličkova, Kumanovske od Đure Daničića do Žarka Zrenjana, Albertove od  Žarka Zrenjanina do Laze Kostića, Put za Kinđu, Laze Kostića od  Albertove do Kraljevića Marka, Dimitrija Tucovića od Albertove do Kraljevića Marka,  Đure Daničića od Albertove do Kraljevića Marka.

Danas od 9:15 do 9:45 bez struje će biti i potrošači u Bašaidu, u ulicama Nikole Tesle, od Svetozara Markovića do Branislava Nušića, i Žarka Zrenjanina, od Vojvođanske do Branka Radičevića.

Od 11 do 11:30 časova, bez struje će ostati stanovnici Kikinde u Dositejevoj ulici, od Branka Radičevića do Semlačke, a od 12 do 13 sati žitelji Stevana Sremca, od Dušana Vasiljeva do Šabačke, i polovina Šabačke.

U petak, 20. maja bez struje će od 8 do 10 sati biti potrošači u ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Kosovske do Mihajla Pupina, i Đure Jakšića, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, a od 8 do 12 časova električnu energiju neće imati stanovnici u narednim ulicama: Slodanke Acigan, Milana Sivčeva, Feješ Klare, Distričkoj, od stadiona do Mokinskog druma, Mokrinski drum, Dragoljuba Udickog, Nićifora Brandića, stadion OFK Kikinde i Omladinsko naselje. 

JP „Putevi Srbije“:

Na deonici Padej – Sajan, do 21. maja planirano je redovno održavanje, uz naizmenično propuštanje vozila i semaforsku signalizaciju, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada danas i sutra kontejneri će biti u Nakovu, u Šošinoj i ulici Sime Bajića, a od petka do ponedeljka 4 kontejnera nalaziće se duž Glavne ulice u ovom selu. 

U gradskoj zoni, još danas 4 kontejnera nalaziće se u Distričkoj ulici, a po jedan na uglu ulica Feješ Klare i Mokrinski drum i Milana Sivčeva i Mokrinski drum, danas i sutra: kontejneri će se nalaziti u ulicama Feješ Klare, Milana Sivčeva i Slobodanke Acigan, a od petka do ponedeljka: 3 kontejnera biće u ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, a po jedan u Krem naselju, na uglu Laze Kostića i Donje vodoplavne i u Bregalničkoj ulici. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta sutra, 20. maja biće predstava „Pidžama za šestoro“. Početak ovog pozorišnig komada je u 20 sati. 

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

 Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas je 117,4684 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometaši „Kikinda Grindex“ odigraće protiv „Uba“ utakmicu poslednjeg kola Super B lige, sutra 20. maja, u 18 časova u SC „Jezero“. Nakon meča, biće upriličena dodela pehara i medalja šampionima prvenstva. Kikindski rukometaši pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju i proslave sa njima povratak u elitni rang takmičenja. 

Vreme:

Pretežno sunčano sa temperaturom do 24 stepena. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija relativno povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se i dalјe savetuje osobama sa srčanim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. U saobraćaju se preporučuje oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!