Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. jun

Danas je petak, 18. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 25 pregleda , dok je 9 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni jedan dečak i dve devojčice. 

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer, Sinofarm i AstraZeneka. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj danas od 8:30 do 9:30 bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Trg srpskih dobrovoljaca, od broja 20 do Ulice Braće Tatić, i Miloša Velikog, od Braće Tatić do Svetozara Miletića. 

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“:

Prijavljivanje za upis u OMŠ „Slobodan Malbaški“ traje do četvrtka, 24. juna, slanjem mejla na msmalbaski@msmalbaski.com ili pozivom na broj 0230/ 442 474 radnim danima od 9 do 12 sati. Prijava treba da sadrži ime, prezime i JMGB i deteta i roditelja, ime škole i razred koji će dete pohađati od 1. septembra, kontakt telefon, kao i instrument za koji se prijavljuje, može se navesti i više instrumenata. Budući učenici mogu da se odluče za neki od sledećih muzičkih instrumenata: klavirska harmonika ili dugmetara, klarinet, flauta, klavir, tambura, violina, a mogu odabrati i solo pevanje. Nakon završetka prijava roditelji će biti obavešteni o vremenu provere. 

Škola ribolova za decu:

Udruženje za sportski ribolov i zaštitu životne sredine „Galadska“ organizuje školu ribolova u trajanju od dva vikenda, počev od 3. jula, namenjenu deci i mladima od 7 do 18 godina. Cilj je da se najmlađi sugrađani upoznaju sa osnovama ribolova ali i značajem zaštite životne sredine. Poslednjeg dana škole biće organizovano takmičenje pod nazivom „Štapom protiv droge“, na kojem će pojedinci moći da se istaknu i ujedno obezbede mesto u kadetskoj ili juniorskoj selekciji kluba. Svi učesnici škole ribolova dobiće na poklon majicu i štap za pecanje sa svim neophodnim rekvizitima. Prijavljivanje traje do 27. juna. Više informacija možete dobiti na Fejsbuk stranici USR „Galadska“, ili pozivom na broj: 060/ 04 99 302. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

Kulturni centar Kikinda u nedelju, 20. juna, od 9 do 13 sati, na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Narodna biblioteka:

Povodom „Noći knjige“ danas i u subotu, 19. juna Narodna biblioteka „Jovan Popović“ odobrava popust od 50 posto na godišnju članarinu.

Muzej i Galerija Tera:

Prezentacija fotografija i metodologija rada foto reportaže korak po korak, od ideje do realizacije, autora Kikinđanina Nevena Grujića, biće održana danas u Galeriji Tera, sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Lepotica i zver“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 20. juna, u terminima od 17 i 19 sati. 

Prijave za letnju školicu baleta, koja će tokom jula i avgusta biti realizovana u Dečjem pozorištu „Lane“, su počele. Zbog očekivanog velikog odziva, deca će biti podeljena u dve uzrasne grupe. Mlađu će činiti mališani starosti 3 i 4 godine, dok će oni koji imaju 5 i 6 godina biti u starijoj grupi. Za prijavu je dovoljno poslati poruku na broj 064 299 63 83, potrebno je napisati ime i prezime deteta i koliko ima godina. 

Vreme:

U većem delu zemlje duži sunčani periodi, od sredine dana u Banatu, na istoku i jugu biće uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak. Ujutro temperatura od 13 do 19, tokom dana od 27 do 30 stepeni.

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim, psihičkim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Reumatski bolovi i neraspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!