Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 17. avgust

Danas je utorak, 17. avgust

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 građana. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, po dve u Kikindi i Kanjiži i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede.

Sakupljanje krupnog otpada:

U Banatskom Velikom Selu kontejneri za kabasti otpad će do 20. avgusta biti postavljeni na sledećim lokacijama: ugao ulica Srpskih ratnika i Marka Oreškovića, ugao ulica Stojana Matića i Mladena Stojanovića, ugao ulica Stojana Matića i Sime Šolaje i ugao ulica Krajiška i Vuka Karadžića, a u Novim Kozarcima, takođe do petka: ugao ulica Generala Drapšina i Branka Ćopića, ugao ulica Kralja Petra I i Sutjeske, ugao ulica Generala Drapšina i Kosovske i ugao ulica Generala Drapšina i Sime Šolaje. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 12 sati bez struje će ostati celo naseljeno mesto Rusko Selo. 

Epidemiološka situacija:

Epidemiološka situacija u Kikindi i dalje je stabilna, ali se registruje blaži porast broja obolelih. Trenutno je 14 aktivnih slučajeva, a dva pacijenta hospitalizovana su u Opštoj bolnici. 

Veliko interesovanje za preventivne preglede i proteklog vikenda:

Kikinđani su i proteklog vikenda u Opštoj bolnici i Domu zdravlja imali priliku da obave besplatne preventivne preglede. I ovoga puta vladalo je veliko interesovanje, najviše za internističke preglede, a za dva dana urađeno je više od 500 pregleda. Kada je u pitanju Dom zdravlja, svega tri pregleda obavljena su kod lekara opšte prakse, dok su u Dispanzeru za žene u subotu i nedelju pregledane 34 dame. 

Akcija doborovoljnog davanja krvi:

U petak, 20. avgusta, u periodu od 8:30 do 13 sati u Crvenom krstu biće organizovana akcija doborovoljnog davanja krvi. Zalihe dragocene tečnosti su na minimumu, pa se pozivaju sugrađani da se odazovu u što većem broju. 

VŠSSOV:

Na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi za osnovne strukovne studije u školskoj 2021/2022. godini u septembarskom upisnom roku ostalo je još ukupno 86 slobodnih mesta. Na smeru strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta ima 16 mesta na budžetu i 50 na samofinansiranju, dok je na smeru strukovni vaspitač za tradcionalne igre ostalo samo jedno mesto na budžetu i 19 na samofinansiranju. Visina školarine za školsku godinu za samofinansirajuće studente iznosi 48 000 dinara i može se platiti u deset jednakih mesečnih rata. VŠSSOV  upisuje i studente na prvu godinu master strukovnih studija. Za akreditovani studijski program strukovni master vaspitač ima 15 slobodnih mesta. Studenti sami snose troškove školarine, koja iznosi 70 000 dinara i može se platiti u deset jednakih mesečnih rata. Prijavljivanje traje do 30. septembra. Detaljnije informacije može dobiti na sajtu Škole ili na broj 422 423. 

EK „Kikinda“ osvojio tri medalje na Nevesinjskoj olimpijadi:

Na 146. Nevesinjskoj olimpijadi, u kvizu opšteg znanja, dve medalje osvojili su Kikinđani. Slavko Bovan je odbranio zlatnu medalju osvojenu na prošlom kvizu, dok je drugi naš sugrađanin, Vanja Tomašev, ovoga puta bio bronzani. Vanja Tomašev je imao najviše bodova u kvalifikacijama, pa je dobio nagradu i za taj uspeh. Drugo mesto osvojio je Velimir Šmrkić, profesor u nevesinjskoj Gimnaziji, sedmostruki pobednik ovog kviza, i takođe član Enigmatskog kluba „Kikinda“. 

Festival kratke priče u petak i subotu:

Festival kratke priče “Kikinda Short” biće održan 15. put u petak, 20. i u subotu, 21. avgusta, u našem gradu i Beogradu. Ove godine učestvovaće devet autora iz sedam zemalja, među kojima će biti i naša sugrađanka Milena Živkov.

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke večeras će biti sinhronizovani crtani film „Tom i Bob – Misija spasavanja sveta“. Početak je u 21 sat, ulaz slobodan. 

Sport:

Streličari kikindskog „Apola“ bili su veoma uspešni proteklog vikenda na takmičenju u Beogradu, gde su osvojili dva odličja. Juniorka Sara Zamurović je uz postavljeni lični rekord bila najbolja u olimpik stilu, dok je u istoj disciplini bronzu osvojio kadet Đorđe Mišković.

Vreme:

Pretežno sunčano i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa. Učesnicima u saobraćaju je potrebno povećanje opreznosti.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!