INFO GRAD KIKINDA, 16. decembar

Danas je sreda, 16. decembar

Lokalna samouprava donela je odluku da se novac, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjen novogodišnjem programu, usmeri za lečenje dece. Odluku o preusmeravanju novca ranije budžetiranog za proslavu dočeka doneli su i Kragujevac, Užice, Veliko Gradište, Sombor, Vladičin Han, Pirot i Zrenjanin. 

Hitna služba:

Na poziv pacijenata bilo je 25 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana.

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana na svet su došle tri bebe. Kako saznajemo, rođena su dva dečaka i jedna devojčica. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana registrovanaje jedna saobraćajna nezgoda u Senti.

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje nepovoljna, ali sa stabilizacijom trenda obolevanja. Kovid ambulante kod Tehničke škole i u Mirkonaselju rade od 7 do 22 sata. Telefoni kovid ambulanti su: 0230/ 316 218, 0230/ 316 204, 062/ 88 51 876, 062/ 88 51 845 i 062/ 88 51 215. Kontrolni pregledi obavljaju se u ambulanti kod Tehničke škole, na spratu, od 7 do 20 sati, a zakazuju se na brojeve: 316 202 i 316 203. Druga zdravstvena ambulanta, u Svetosavskoj 53, prima samo pacijente sa simptomima koronavirusa. Tu je otvorena i ginekološka ordinacija za kovid pozitivne pacijentkinje koje imaju potrebu za hitnom ginekološkom intervencijom. Prethodno je potrebno da se jave svom ginekologu u Dispanzeru za žene, na broj 316 015. Ostali pacijenti na preglede dolaze u ambulante u Sterije Popovića bb i Kralja Petra I 106, koja će biti dežurna i vikendom, od 7 do 20 sati. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas 9 do 12 sati, struju neće imati parna strana Dositejeve ulice, od Branka Radičevića do Semlačke, i neparna strana Dositejeve, od broja 35 do Semlačke. U četvrtak, od 8 do 10 časova u Ruskom Selu neće biti struje u Ulici Petefi Šandora, od Bratstva jedinstva do polovine ulice. 

Isplata jednokratne pomoći penzionerima:

Svi penzioneri na teritoriji Srbije dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara. Novac će biti uplaćen u četvrtak, 17. decembra. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini biće održana u ponedeljak, 21. decembra. Svi koji to žele, moći će da daruju dragocenu tečnost, u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8:30 do 13 sati. 

„Deca deci“, akcija Crvenog krsta:

Crveni krst Kikinda i ove godine pokreće akciju „Deca deci“. Pridružite se ovoj humanitarnoj akciji kupovinom čestitki po ceni od 60 dinara sa kovertom. Čestitke su dostupne u Crvenom krstu Kikinda, u Nemanjinoj ulici broj 4, a u ponudi je pet motiva najlepših dečijih radova Likovne radionice.
 

Izbor najlepše ukrašenog prozora, terase i dvorišta:

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za izbor najlepše ukrašenog prozora, terase i najlepše uređenog dvorišta. Svi koji žele da učestvuju do 22. decembra svoje podatke mogu ostaviti pozivom na brojeve: 0230/410 241 i 064/896 80 59 (kontakt osoba je Marijana Mirkov). Komisija će 23. decembra obići sve prijavljene i doneti odluku o nagrađenima u sve tri kategorije. 

Narodna biblioteka:

Biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da zbog epidemiološke situacije radi skraćeno, od 8 do 17 sati radnim danima, dok subotom neće raditi. Korisnicima se preporučuje da pregledaju katalog knjiga na sajtu Biblioteke, kako bi se informisali o naslovima koje poseduju, a telefonskim putem se može proveriti da li je određeni naslov dostupan. Dosadašnja mogućnost produženja postojećeg zaduženja telefonskim putem i dalje postoji. Maske su obavezne, kao i poštovanje fizičke distance. 

Kulturni centar:

Kikindski Kulturni centar raspisao je novogodišnji konkurs za najboljeg recitatora pesme „Ludaja“. Potrebno je da učesnici izrecituju pesmu, snime i pošalju na mejl: [email protected], najkasnije do 22. decembra. Svi snimci recitatora biće objavljeni na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Kikinda, a najbolji će biti nagrađeni novogodišnjim paketićima. Tekst pesme „Ludaja“ možete pronaći na našem sajtu amiradio.rs i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Kikinda. 

Sport:

Rukometna utakmica između „Kikinde Grindeks“ i subotičkog „Spartaka“, koja je trebalo da bude odigrana večeras, odložena je za 27. januar. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5818 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Do kraja dana u Kikindi biće oblačno i suvo, sa maksimalnom temperaturom od 6 stepeni. U četvrtak će biti promenjivo oblačno, sa sunčanim intervalima. U najtoplijem delu dana u našem gradu sutra će biti 8 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovoljno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarim u prepodnevnim satima. Bolovi u zglobovima i nemir su očekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

error: Content is protected !!